Одбојкашице Србије на Палама: Терзић изабрао 17 играчица

Одбојкашице Србије данас ће отпутовати у Пале у Републику Српску, где ће тренирати до 18. јула у оквиру припрема за турнир А групе Интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре, који ће се одиграти од 2. до 4. августа у Вроцлаву, као и за Европско првенство од 23. августа до 8. септембра у Турској, Пољској, Мађарској и Словачкој.
Odbojkasice Srbije
Фото: ФИВБ

Селектор Србије Зоран Терзић саопштио је списак играчица (17) које ће тренирати у дворани Пеки у Палама.

На списку су – дизачи: Маја Огњеновић (Динамо Москва), Слађана Мирковић (Хемик Полице) и Емилија Антанасијевић (Јединство, Стара Пазова), коректори: Ана Бјелица (Волеро Ле Кане) и Тијана Бошковић (Езачибаши), либера: Силвија Поповић (Алтај) и Теодора Пушић (Тарговиште), блокери: Стефана Вељковић (Новара), Маја Алексић (Алба Блаж), Мина Поповић (Фиренца) и Маја Савић (Железничар, Лајковац), примачи: Бранкица Михајловић (ЈТ Марвелус), Јелена Благојевић (Жешув), Бјанка Буша (Хемик Полице), Бојана Миленковић (Скандићи), Катарина Лазовић (Визура) и Сара Лозо (Жетису).

Сениорке Србије ће на турниру А групе Интерконтиненталних квалификација за ОИ у Вроцлаву играти против Тајланда, Порторика и Пољске. Само победник турнира ће изборити пласман на ОИ.

Женска сениорска репрезентација Србије, актуелни првак Европе, играће у А групи ЕП у Анкари с Финском, Бугарском, Француском, Грчком и Турском.

М. Р.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести