Одбојкашице Србије победиле и Тајланд на СП

ЛОЂ: Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је селекцију Тајланда 25:23, 25:17, 25:15 у мечу трећег кола групе Ф друге фазе такмичења на Светском првенству у Лођу.
o
Фото: ossrb.org

Србија, која је актуелни светски шампион, још раније је изборила пласман у четвртфинале СП. Србија је прва на табели са 23 бода. Наша селекција је на овом СП остварила осам победа уз само два изгубљена сета. Тајланд је шести са 10 бодова.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Ана Бјелица са 15 поена, док је Бојана Миленковић забележила 14. У пораженој екипи најбоља је била Кокрам Пимпичаја са осам поена.

Касније данас биће одиграна преостала три меча трећег кола групе Ф, а састаће се САД - Турска (17.30), Доминиканска Република - Немачка (19.00) и Пољска - Канада (20.30).

Србија ће сутра од 17.30 сати у последњем колу групе Ф играти против селекције Турске.

Пласман у четвртфинале избориће по четири најбоље пласиране селекције из група Е и Ф. Четвртфинала ће бити одиграна 11. октобра у Гљивицама и Апелдорну.

У четвртфиналу ће играти ривали из исте групе: Ф1 - Ф4 и Ф2 - Ф3, односно Е1 - Е4 и Е2 - Е3, а победници ће се састати у полуфиналу СП.

Ана Бјелица: Морамо добро да се припремо за четвртфинале

Српска одбојкашица Ана Бјелица изјавила је да је задовољна победом против Тајланда.

Увек нам је било тешко са Тајлађанкама. Играју ту брзу одбојку која нама не одговара. Испоштовале смо све договоре и да их померимо из три метра, а ту смо биле доминантне. Свака играчица је одиграла добро показале смо да смо спремне за сваки меч. Ово је осма победа у низу. Надам се да ћемо и групну фазу завршити без изгубљеног сета, рекла је Бјелица, пренео је званични сајт Одбојкашког савеза Србије (ОСС).

Србија ће сутра у последњем колу групне фазе на СП играти против Турске.

Игром случаја се увек сусрећемо са Турском и то увек последње или одлучујуће утакмице. Знамо се добро. Играћемо у најјачем саставу и мислим да ће то бити довољно за победу. Пратимо шта се дешава у нашој групи, морамо добро да се припремо за четвртфинале, јер свако сваког може да победи, додала је она.

Српска одбојкашица Бојана Миленковић изјавила је да је срећна због нове победе на СП.

Биле смо константно у фокусу. Једноставно није било лако пратити ритам брзе игре Тајланђанки, поготово у блоку. Добро смо се организовале у одбрани и резултат је дошао. Први сет је био незгодан, али је битна победа. Сигурно је да ће бити тешка утакмица против Турске, изјавила је Миленковићева, која је одиграла 100. утакмицу у дресу Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести