Одбојкашице Србије победиле Словенију на Европском првенству

Од­бој­ка­ши­це Ср­би­је за­бе­ле­жи­ле су и дру­гу по­бе­ду на Европ­ско пр­вен­ству. Иза­бра­ни­це Ђо­ва­ни­ја Гви­де­ти­ја су мак­си­мал­ним ре­зул­та­том од 3:0 по­бе­ди­ле Сло­ве­ни­ју. Сло­вен­ке су је­ди­но у пр­вом се­ту пру­жи­ле от­пор, али је у фи­ни­шу на­ша ре­пре­зен­та­ци­ја по­ка­за­ла пра­во ли­це, у дру­гом је би­ла си­ло­ви­та, а у тре­ћем мир­но при­ве­ла по­сао кра­ју.
Одбојкашки савез Србије
Фото: Одбојкашки савез Србије

По­ве­ле су Сло­вен­ке, али је убр­зо до­шло до пре­о­кре­та Ср­би­је, осво­је­но је пет по­е­на за ре­дом и на­ше де­вој­ке су по­ве­ле са 6:2. До­бро је у овим тре­ну­ци­ма функ­ци­о­ни­шао наш блок. Ме­ђу­тим, бор­бе­не Сло­вен­ке су ус­пе­ле да до­ђу до из­јед­на­че­ња и пре­ђу у вођ­ство. У ре­до­ви­ма Срп­ки­ња ни­је функ­ци­о­ни­сао при­јем, а и блок је стао, па су Сло­вен­ке у два на­вра­та има­ле и по три по­е­на пред­но­сти (15:12, 17:14). Усле­дио је тајм-аут Гви­де­ти­ја, ко­ји је уро­дио пло­дом, па су на­ше де­вој­ке ус­пе­ле да до­ђу до из­јед­на­че­ња. По­сле 19:19 по­но­во је про­ра­дио наш блок, а он­да уз два сјај­на сер­ви­са Ло­зо уско­ро је би­ло 23:19. Са­да су Сло­вен­ке у за­вр­шни­ци има­ле про­блем на при­је­му и то је Ср­би­ја ис­ко­ри­сти­ла да до­би­је пр­ви сет са 25:20.

У дру­гом се­ту др­жа­ла је Сло­ве­ни­ја на по­чет­ку при­кљу­чак, али ка­ко је сет на­пре­до­вао рас­па­да­ла се игра на­ших ри­вал­ки.

Си­гур­на игра Срп­ки­ња на­ста­ви­ла се и у тре­ћем се­ту, па је убр­зо би­ло 10:5. Вр­ло ра­зно­вр­сно у на­па­ду, а си­гур­но у од­бра­ни игра­ле су на­ше де­вој­ке. Пред­ност се са­мо по­ве­ћа­ва­ла, као и у дру­гом се­ту, па је ис­ход био исти.

Одбојкашице Србије сутра играју дерби у групи са Пољском од 17 часова.

Г. Ма­ле­но­вић

Ср­би­ја - Сло­ве­ни­ја 3:0 (25:20, 25:11, 25:15)

ГЕНТ: Топ спорт ха­ла, гле­да­ла­ца: 200, су­ди­је: Евалд (Не­мач­ка) и Ак­де­мир (Тур­ска).

СР­БИ­ЈА: Бу­ша 4, Ла­зо­вић, Др­ча, По­по­вић, Узе­лац 5, Ог­ње­но­вић 4, Кур­та­гић, Пу­шић (л), Бје­ли­ца 2, Алек­сић 13, Сте­ва­но­вић 8, Јег­дић (л), Бо­шко­вић 14, Ло­зо 7.

СЛО­ВЕ­НИ­ЈА: Мла­кар 2, По­га­чар 1, Пу­цељ 3, Лор­бер Фи­јок 4, Злат­ко­вић 13, Шиф­тар 3, Нај­дић, Ве­ли­ко­ња Гр­бац 3, Ми­ло­шич 4, Бо­и­са, Ма­зеј (л), Пла­нин­шец, Бан­ко (л), Ра­мић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести