Oдбојкашице Србије стигле у Хонгконг

Женска репрезентације Србије допутовала је у Хонгконг, где ће од петка до недеље играти на турниру Г групе  Гран прија.
Bjanka Buša  Foto: OSS
Фото: Бјанка Буша

„Претходни викенд нам је био успешан, поново смо завршили на првом месту, али мислим да ће овај бити најтежи, јер су ту Русија, Јапан и Кина. Јапан и Кина су две азијске екипе, имају специфичан начин игре. Прошле недеље смо се добро снашли с Тајландом и Јапаном, а сигурна сам ћемо и овај пут“,  рекла је репрезентативка Бјанка Буша.

Ривали Србији током последњег викенда Интерконтиненталне рунде биће Русија, Јапан и Кина. Први ривал у дворани Колосеум српским одбојкашицама биће Русија у петак од 12.30 по средњоевропском времену.  Србија ће у другом колу играти против Јапана од 7.15, а у последњем, трећем колу, у недељу против Кине од 9.45.

„Имамо два дана до почетка такмичења, имамо времена да се уиграмо и сигурна сам да ће све доћи на своје када буде требало. Већ смо навикнути на ову временску зону“, додала је она.

Либеро репрезентације Србије Теодора Пушић рекла је да се радује предстојећем викенду Гран прија.

Ривали Србији током последњег викенда Интерконтиненталне рунде биће Русија, Јапан и Кина. Први ривал у дворани Колосеум српским одбојкашицама биће Русија у петак од 12.30 по средњоевропском времену. Србија ће у другом колу играти против Јапана од 7.15, а у последњем, трећем колу, у недељу против Кине од 9.45

„Обе викенда смо били први у групи. То је велики успех. Овај трећи викенд свакако ће бити најтежи. Играли смо већ с две азијске екипе прошлог викенда, а што се Русије тиче, играли смо с њима, знамо шта да очекујемо. Највећи изазов биће Кина, која практично игра на домаћем терену, која има златну медаљу са Олимпијских игара. Та утакмица у недељу ће бити дерби. Надам се пуним халама“,  рекла је Пушићева.

Србија је првопласирана после два одиграна викенда и још једна поеда јој је неопходна да би и теоретски изборила пласман на Завршни турнир, који ће се играти од 2. до 6. августа у кинеском Нанђингу.   

М. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести