ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ СТАРТУЈУ У ЛИГИ НАЦИЈА против Доминиканске Републике

Женска одбојкашка репрезентација Србије одиграће први меч у Лиги нација 16. маја ове године од два часа по централноевропском времену у Рио де Жанеиру, саопштила је Међународна одбојкашка федерација (ФИВБ).
s
Фото: ОССРБ

ФИВБ је саопштио комплетан распоред такмичења по групама у Лиги нација, који ће бити одигран од 14. маја до 16. јуна. Финални турнир је на програму од 20. до 23. јуна, а домаћин ће накнадно бити одређен.

Одбојкашице Србије ће другу утакмицу у Рио де Жанеиру одиграти 17. маја од 19 сати против Тајланда, а трећу 18. маја од 19 часова против Кине. Србија ће четврти меч у Рио де Жанеиру одиграти 19. маја од 15 часова против домаћина Бразила. У Бразилу ће још играти и Канада, САД и Кореја.

Србија ће у оквиру друге седмице Лиге нација, од 28. маја до другог јуна, играти у америчком Арлингтону, против Пољске, Турске, Канаде и Бугарске. У САД ће поред домаћина играти и Немачка и Кореја.

Трећа седмица Лиге нација је на програму од 11. до 16. јуна, а Србија ће играти у Јапану против Холандије, Француске, Италије и домаћина турнира. Место и сатница утакмица ће накнадно бити одређени. Поред Србије и домаћина, у Јапану ће играти и САД, Канада, и Кореја.

Одбојкашице Србије у интерконтиненталном делу Лиге нација неће играти против САД, Немачке и Кореје. На Финални турнир Лиге нација ће се пласирати домаћин и још седам најуспешнијих селекција.

Свака репрезентација ће током једне седмице одиграти четири утакмице, а укупно 12. На финални турнир Лиге нација ће се пласирати домаћин Пољска и седам најуспешнијих селекција.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести