Одбојкашице Србије у недељу почињу одбрану титуле на Светском првенству (20.00)

Утакмицом против Канаде, која је на програму сутра од 20 часова (Спортклуб 1) одбојкашице Србије кренуће у нимало лаку мисију одбране титуле на Светском првенству у Холандији и Пољској.
1
Фото: ФИВБ

Овај и други сусрет, у понедељак са Бугарском, изабранице Данијелеа Сантарелија одиграће у Арнему, а преостала три у групи Ц, са САД, Немачком и Казахстаном у пољском Лођу. 

Пласман у другу фазу избориће по четири репрезентације из све четири групе, које ће бити сврстане у две нове групе са по осам селекција. Све репрезентације ће одиграти по четири утакмице против екипа које нису биле у њиховој групи. Четвртфинале ће потом обезбедити по четири најбоља тима из обе групе. 

– У измењеном смо саставу у односу на пре четири године када је узето злато. Показале смо, међутим, да можемо да играмо у било ком саставу. Нови селектор се добро показао, давао нам је подршку, а и добро смо одиграле Лигу нација. Светско првенство је међутим, сасвим другачије такмичење. Улог и наше амбиције су велики, а требаће нам и мало среће – истакла је Ана Бјелица, коректор Србије.  

Сара Лозо је поред Катарине Лазовић и Александре Јегдић дебитанткиња на планетарним шампионатима. 

– После бронзе у Лигинација прижељкујемо медаљу и на светском првенству. На почетку Лиге нација смо биле више мотивисане да се пласирамо на завршни турнир и када смо дошле до тога да се боримо за медаљу, виделе смо да можемо то да постигнемо. Сада нам је циљ да дамо максимум и да покажемо за шта смо радиле цело лето – јасна је Лозо, примач сервиса. 

Бојана Миленковић, која игра на истој позицији нагласила је да је изазов што Србија брани титулу. 

– Имале смо неколико припремних утакмица и био је то тест да видимо на чему смо. Од првог сусрета треба да будемо хладне главе, али максимално концентрисане – рекла је Миленковић.  

Када је реч о очекивањима, Бианка Буша није околишала нагласивши да су она увек највиша. 

– Треба одбранити титулу и то ће сигурно бити тешко. Има доста да се игра, идемо од утакмице до утакмице, али свакако се надамо најбољем – рекла је Буша.  

Четвртфиналне утакмице, као и полуфинала ће се одиграти у пољским Гљивицама и у Апелдорну, у Холандији, где ће бити одржано и финале и дуел за треће место ће се одиграти у Апелдорну, у Холандији. 

К. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести