ОДБОЈКАШИЦЕ Србије у понедељак играју у ОСМИНИ ФИНАЛА

Одбојкашице Србије, забележиле су максималан учинак у групној фази Европског првенства.
1
Фото: ЦЕВ

Актуелне вицешампионке Европе у А групи у Генту савладале су Украјину, Словенију, Пољску, Мађарску и Белгију и као првопласирана екипа играће у осмини финала против Шведске која је била четвртопласирани тим у Ц групи. Наше девојке такмичење ће наставити у Бриселу, а дуел са Швеђанкама игра се у понедељак од 17 часова. Победник овог сусрета ће у четвртфиналу 30. августа играти са  бољим из дуела Чешке и Украјине.

Изабранице Ђованија Гвидетија добро су деловале у првих пет утакмица на шампионату. Изгубиле су сет у дуелу са најјачим ривалом у групи Пољском, а онда можда и изненађујуће први сет у дуелу са Мађарицама. У већини утакмица Српкиње су показале игру којом су стигле до титуле првакиња света и вицешампионки Европе. У свим дуелима до те повреде у другом сету са Белгијом доминирала је наша коректорка Тијана Бошковић. Радује да њена повреда није озбиљнија, а и имаће Тијана доста времена да се одмори до дуела са Шведском. Но, важно је да су и остали наши нападачи у доброј форми, а то се показало баш у дуелу са Белгијом када није играла Бошковићева. Српкиње су на овај шампионат стигле с победничким амбицијама, жељне да освоје то злато, које им је на прошлом првенству измакло у финалном сусрету са Италијом у Београду.

Капитен нашег тима, техничар и најискуснија у редовима Србије Маја Огњеновић задовољна је како је екипа одиграла последњу утакмицу у групи против Белгије, али и уопште групну фазу Европског првенства.

- Испунили смо циљ и обезбедили прво место у групи. У последњој утакмици смо пред домаћом публиком, у одличној атмосфери савладали Белгијанке, које јесу биле ослабљене не играњем најбоље играчице Хербоц. Али, то не умањује нашу победу, јер смо до ње дошли захваљујући добром сервису, најпре у првом, а онда и у другом сету. Расположени су били нападачи, а и блок и одбрана су функционисали на задовољавајућем нивоу. На крају морамо да будемо задовољне оним што смо урадиле у групи. Сада нам је отворен лакши пут у наставку такмичења. Драго ми је што смо стигле до Брисела. У осмини финала чека нас репрезентација Шведске, као и за досадашње ривале и за овај дуел ћемо се озбиљно спремити - казала је Огњеновићева.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести