Одбојкашима Војводина сервис оружје против Суботичана

Прошле сезоне војвођански дерби одлучивао је о титули првака државе, а сада ће се одбојкаши Војводине и суботичког Спартака срести у полуфиналу плеј-офа.
с
Фото: Ф. Бакић

Новосађани ће као лидери на табели имати предност домаћег терена и сутра од 17.30 часова у малој сали Спенса угостиће „голубове” (пренос РТВ). Суботичани су претходне године успели са петог места да дођу до финала и борбе за титулу, а сада су лигашки део првенства завршили на истој позицији. Налетели су, међутим, на најтежег противника. Црвено-бели бране трофеј и теже освајању седмог у низу, јубиларног двадесетог када је реч о државном шампионату.

– Спартак игра са доста емоција, нападачки солидно, али оно што може да му буде проблем јесте пријем сервиса. Управо то ће нам бити главни задатак, да ривала нападнемо сервисом и удаљимо га од мреже – поручио је шеф стручног штаба Новосађана Слободан Бошкан.

Полуфинале се игра на две добијене утакмице.

– Очекујем добру серију. Први дуел нам је важан и желимо да одиграмо добро и победимо, како бисмо могли да се окренемо и почнемо да размишљамо о реваншу, који нас очекује у понедељак у Суботици – додао је Бошкан.

Војводина је у четвртфиналу имала лак задатак и максималним победама у оба дуела над Таковом из Горњег Милановца прошла је даље. Суботичани су идентичним резултатом надиграли Рибницу.

– Спартак је можда мало и неочекивано лако избацио Краљевчане и заслужено се пласирао у полуфинале. То ме је можда и највише изненадило, не што су Суботичани прошли, него што су то учинили тако лако. Раднички је избацио Млади радник, друга екипа са табеле седмопласирану, Партизан Звезду, трећи тим шести, а мислио сам да ће између Спартака и Рибнице, четвртог и петог на табели, бити неизвесније. Рибница је одиграла можда и најслабије две утакмице ове сезоне – истакао је Бошкан.

Други полуфинални пар су Партизан и Раднички из Крагујевца. Црно-бели су у мајсторици победили вечитог ривала Црвену звезду, док су Шумадинци на исти начин елиминисали Млади радник.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести