Одбојкашки Војводине НС семе дочекују Јединство из Старе Пазове

Само што су се вратили из Француске, одбојкаши Војводине НС семе окренули су се обавезама у Суперлиги, у четвртак ће угостити Јединство из Старе Пазове, а два дана касније Спартак из Љига.
Nedjeljko Radovic
Фото: Техничар Војводине Неђељко Радовић, фото: Ф. Бакић

Иако на гостовању у Тулузу није све прошло према њиховим жељама, црвено-бели су спремни за наставак првенствене трке и надају се новим бодовима који ће их задржати на врху табеле.

„Ово је за нас тешка утакмица јер није лако изаћи на терен после бурне недеље. Зато ће нам сада посебно бити потребна подршка са трибина. Од играча ћу захтевати пуну концентрацију и уважавање ривала. Пазовчани су неугодни, сачували су већи део тима из минуле сезоне, а чекају нас ускоро и у двомечу четвртфинала Купа Србије. Сигурно ће доћи у Нови Сад са жељом да нас изненаде, али ћемо учинити све да се регенеришемо и да у сусрет уђемо максимално и борбено“, рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Неџад Османкач.

Сложио се с њим и дизач Неђељко Радовић.

„Искусни су и пробаће да искористе наше грешке. На нама је да им то не дозволимо, да будемо озбиљни и испоштујемо све договоре“, казао је Радовић.

Милош Вемић се најпре осврнуо на утакмицу у Тулузу.

„Били смо јако близу остварења циља, неколико поена нас је делило од још једног сета. Свима нам је јако тешко пао пораз на европској сцени. После првог меча сви смо веровали да можемо у групну фазу Лиге шампиона, али  то је спорт, често једна лопта одлучује“, рекао је Вемић и наставио:

„Морамо даље, очекује нас доста обавеза у наредном периоду. Уважамо свакога, али моје је мишљење да у сусрету с Јединством не би требало да буде изненађења. Играмо добро код куће, нисмо изгубили ни сет, имамо све услове и верујем да ћемо успети. Једино победом можемо да залечимо европске ране.“

Спортски директор Никола Марић је оптимиста за исход дуела са Пазовчанима.

„Пазовчани јесу сачували физиономију екипе, главни играчи су остали, а, слично као у Нишу, неки су ту са отвореним уговором. Треба их поштовати, с тим што код куће играмо добро, имамо квалитет и треба то да потврдимо на терену. Пред нама је згуснут распоред, морамо на то да се привикнемо, али имамо довољан фонд играча. Надам се да ће две утакмице до краја викенда бити добра увертира за наредни период“, најавио је Марић.

Утакмица између Војводине и Јединства игра се у четвртак од 18 часова.

М. Р.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести