Одбојкаши Војводине повели против Новог Пазара у финалној серији

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине, после првог меча у финалној серији плеј-офа одбојкашког првенства Србије, повели су против Новог Пазара резултатом 3:0 (25:22, 25:23, 25:19). Игра се на три добијена меча, а следећи нас чека већ у понедељак, поново у Новом Саду.
odbojka vojvodina pazar
Фото: Dnevnik.rs

Новосађани су у првом сету били бољи резултатом 25:22. Одлука је пала још на почетку. Домаћи су добрим потезима Мехића и Сухињина дошли до предности од  8:2 и задржали је до краја сета. Војводина је одржавала предност од 4 до 6 поена, а блоком Симића, освојен је први сет.

После велике борбе у другом сету, Војводина је повела са 2:0 (25:23). Већ на почетку Војводина је стекла осетну предност, било је 7:3, па 12:10. Мало по мало, Пазарци су топили предност те повели у сету са 18:19, а потом и са 20:22. После неколико добрих сервиса Симића, Војводина је у завршници преокренула резултат и освојила сет.

И трећи сет освојила је Војводина, овог пута најубедљивије (25:19). Новосађани си у у овом сету почели жестоко па су већ у првих десетак минута направили разлику од 12:6. Захваљујућу пре свега добрим сервисима Виталија Сухињина. Најбољи играч гостију Мирза Хамзагић није се ни видео у трећем сету. 

Војводина је тако изненађујуће лако победила освајача купа и супер купа.

Тренер домаћих Неџад Османкач пре почетка меча је повукао неочекиван потез. Он се одлучио за примача Милоша Вемића у старној постави,уместо Мирана Кујунџића који је био стандардан од почетка сезоне.

Фото: Dnevnik.rs

Утакмицу је пратило око 1.000 навијача, а међу њима и председник Одбојкашког савета Србије Зоран Гајић, генерални секртетар ОСС Иван Кнежевић, те градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

В. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести