Одређени домаћини ЕП 2023. за одбојкаше и одбојкашице

ЛУКСЕМБУРГ: Европско првенство за одбојкаше биће одржано од 28. августа до 16. септембра наредне године у Италији, Северној Македонији, Бугарској и Израелу, саопштила је данас Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ).
odbojka lopta pix
Фото: Pixabay.com

Четвртфинала ће бити одиграна у Италији и Бугарској. Полуфинала и утакмице за медаље биће одигране у Италији.

На ЕП ће поред држава организатора играти и Словенија, Пољска, Србија, Холандија, Немачка, Чешка, Француска, Украјина, Турска, Финска, Белгија, Португалија, Грчка, Шпанија, Румунија, Швајцарска, Данска, Црна Гора и Естонија. У случају да Русија буде суспендована замениће је Шведска на основу ЦЕВ ранг-листе.

ЦЕВ је данас саопштио да ће Белгија, Немачка, Италија и Естонија бити домаћини Европског првенства за одбојкашице, које је на програму наредне године од 15. августа до трећег септембра. Четвртфинала ће бити одиграна у Белгији и Италији. Мечеви полуфинала и утакмице за медаље биће одиграна у Белгији.

На ЕП за одбојкашице ће осим домаћина играти још Србија, Турска, Холандија, Пољска, Француска, Шведска, Бугарска, Хрватска, Чешка, Украјина, Словенија, Словачка, БиХ, Грчка, Шпанија, Румунија, Мађарска, Финска и Азербејџан. Ако Русија буде суспендована замениће је Израел на основу ЦЕВ ранг-листе.

Одлука о учешћу Русије, која је суспендована због рата у Украјини, биће донета 31. октобра.

Жреб за оба ЕП биће одржан 16. новембра у Напуљу, а 24 репрезентације биће подељење у четири групе са по шест селекција. Пласман у осмину финала избориће по четири екипе из сваке групе.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести