Огњеновић: Треће злато у низу на ЕП, надам се да то можемо

БЕОГРАД: Капитенка одбојкашке реперезентације Србије Маја Огњеновић изјавила је да освајање олимпијског злата у овом тренутку није било реално.
Maja Ognjenovic
Фото: Маја Огњеновић, фото: ФИВБ

Одбојкашице Србије са Олимпијских игара у Токију вратиле су се са бронзом, што им је друга медаља у низу са ОИ, после сребра у Рио де Жанеиру 2016. године.

"Ми смо на ОИ отишли са великим амбицијама и мислим да у овом тренутку није било реално да се очекује злато одличје, иако сам га и сама прва најављивала. Ситуација која нас је пратила, можда и неке околности са којима смо се сусретале, учиниле су да се не окитимо најсјајнијим одличјем. Морамо да будемо задовољни бронзом, јер свака олимпијска медаља је нешто посебно и другачије. Сад је стварно постала фраза, али наша бронза сија златним сјајем", рекала је Огњеновић Танјугу.

Упркос томе што су Игре у Јапану пратили одређени протоколи због корона вирус и што није било публике, дизач српског тима истиче да ће јој ОИ у Токију остати у лепом сећању.

"Није било лако, али милсим да смо сви били веома припремљени на то. И пре одласка у Јапан, ми смо у клубовима сезону и по играли без гледалаца. То је свакако била тужна чињеница, која је можда утицала на бољи перформанс сваког спортисте. Биле смо навикнуте на то и не верујем да је то била нека пресудна ствар. Оно што смо негде чули и слушали пред сам одлазак у Токио, колико су мере биле ригорозне, каква ће бити правила понашања, морам да признам да су за мене ово биле једне од лепших Игара, а када их упоредим и са Пекингом, Лондоном, Рио де Жанеиром. Када сам сумирала и сабрала све утиске, из Токија носим лепе успомене".

Изабранице Зорана Терзића од 19. августа до 4. септембра очекује нови изазов, када ће у Београду покушати да одбране и освоје трећу златну медаљу у низу на Европским превенствима, а укупно четврту.

"Ја се надам да можемо. Свакако смо више пута показале да смо екипа за велика дела и када је мало ко очекивао неки успех од нас, ми смо показале да можемо да се издигнемо из мртвих и направимо неко изненђење", каже Огњеновић.

Актуелне светске и двоструке узастопне европске шампионке, на ЕП које се организује у Србији, Бугарској, Хрватској и Румунији, играће у групи А у Београду против Босне и Херцеговине, Француске, Белгије, Азербејџана и Русије.

"ЕП је за нас, не могу да кажем најлепше такмичење, јер на свако идемо са великим амбицијама, али ваљда због толике доминације, морам тако да се изразим, то такмичење играмо са посебним уживањем и задовољством. Чињеница да играмо пред нашом публиком говори сама по себи. После 10 година имамо прилику да у Београду подигнем трон европских шампионки, што већ и јесмо, али мотива сигурно да не мањка. Надам се да ћемо у једној лепој атмосфери у београдској арени успети да по ко зна који пут остваримо наше снове".

Без обзира што шампионат Европе долази само 10 дана након завршетка ОИ, Маја каже да тим неће имати проблем са формом.

"Увек је тешко када играте једно такмичење одмах после другог, баш због тог проналажења мотива. Ова бронза би требало да нам буде огроман ветар у леђа, јер смо сада виделе и схватиле да можемо и колико вредимо. Ова екипа, у колико год измењеном, саставу, опет функционише на један прави начин. Што се тиче физичке спреме, ту стварно мислим да не би требало да буде проблема. Наши кондициони тренери који води бригу о нашој физичкој спреми, одрадили су посао на најбољи могући начин. Следећи четвртак је већ прва утакмица, ту је једино умор. Сулудо је причати о мањку мотива и фиизчкој спреми, иако сам чула да су кошаркашице биле уморне јер су оне имале ЕП пре ОИ. Верујем да може да дође до замора, неоспорно је да смо уморне после толико утакмица и толико тренинга, недеља рада, јер смо се окупиле 10. маја. Верујем да ће све то бити чињенице које ће на леп начин моћи да се занемаре и оставе по страни, јер имамо више циљеве", закључила је Огњеновић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести