ОК Војводина НС семе: Симић још две године капитен

Нису се још слегли утисци и стишали се ођеци освајања пете титуле у низу одбојкаша Војводине НС семе, а великан увелико ради на припремама за нову сезону, у којој га чека много изазова.
Ф. Бакић/Стеван Симић осам година првотимац Новосађана  
Фото: Ф. Бакић/Стеван Симић осам година првотимац Новосађана  

Прва ставка јесте формирање тима у складу са оним што је дошло уз титулу, а то је директан пласман у групну фазу Лиге шампиона. Као једна од најјачих карика у екипи свакако је капитен Стеван Симић, који је продужио уговор на још две године и тако ће искуством и квалитетом бити важна полуга састава Слободана Бошкана на свим фронтовима.

– Желео сам да останем и лако смо постигли договор. Ово је мој клуб, мој град, моја породица и драго ми је што ћу наставити да носим капитенску траку. Поред тога што ћемо поново јуришати на домаће трофеје, играмо и групну фазу Лиге шампиона, што је, такође, била једна од ставки због које се нисам премишљао ни мало – рекао је Симић.

Средњи блокер је ове сезоне на конто свог имена додао пету титулу првака државе, а други пут је подигао пехар као капитен. Поред тога, има и освојен европски Челенy куп 2015. године, као и два Купа и три Суперкупа. У црвено–белом дресу игра осам година у првом тиму, а по истеку новог уговора обележиће и деценију, што дуго никоме није пошло за руком у новосадском колективу.

За Симића није било одмора после освајања титуле пошто се нашао на списку селектора Слободана Ковача за припреме које се тренутно одвијају у Врњачкој Бањи. После репрезентативних обавеза он ће се прикључити екипи Војводине, која ће за разлику од прошле сезоне, када је претрпела минималне промене, сада највероватније бити у другачијем саставу.

– Мислим да ће се тим доста изменити, доћи ће нови, а неки играчи ће и остати. На нама је да се прилагодимо и ускладимо што боље пред почетак сезоне – казао је Стеван Симић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести