ОК Војводина уплатила део старог дуга Вањи Грбићу

Две одбојкашке институције у нашој земљи, Војводина НС семе и Владимир Грбић ускоро ће стати на крај саги званој “Дуг” која је на снази још од 1993. године.
Vladimir Grbić, Dragoljub Zbiljić, Nikola Salatić i Slobodan Boškan/F. Bakić
Фото: Дневник/Ф. Бакић/ Владимир Грбић, Драгољуб Збиљић, Никола Салатић и Слободан Бошкан

Ново руковоство црвено-белог одбојкашког гиганта кренуло је у нову причу крупним корацима, сређене су и проширене клупске просторије, играчима и стручном штабу ничега не мањка, а дошло је на ред и пеглање дугова.

Познато је да клуб дугује новац Вањи Грбићу што ће коначно бити решено, како је најављено, до краја ове године. Тим поводом је један од најбољих светских одбојкаша свих времена посетио клуб, на инсистирање руководства, те решио да оконча 25 година дугу причу која није била афирмативна за обе стране.

- Видим овде одређену симболику и све мирише на успех - рекао је председник Управног одбора Војводине НС семе Драгољуб Збиљић. - Долазак Вање Грбића у наш клуб је потврда доброг рада и поносни смо на наше досадашње резултате. Упутили смо му позив, свесни одређене финансијске обавезе према њему која датира још из 1993. године. Нећемо помињати суму о којој се ради, али смо се све договорили. Вања је опростио камату на износ, која није мала, те трећину главнице дуга. Исплаћена му је једна трећина, а још једна ће бити плаћена до краја ове године и тако ћемо завршити клупску обавезу према њему. Остало је још неколико дугова које ћемо ускоро решити, ту су Бошкан, Мијић, Мештер и још неки, али то није цифра која нас забрињава.

Позив Вошиног руковоства помало је изненадило нашег трофејног одбојкаша који је, после потписивања протокола, пожелео срећу црвено-белима у сутрашњем сусрету с пољском Решовијом.

- Признајем да сам био пријатно изненађен позивом. Било је време да се две одбојкашке институције нађу и среде све што их је до сада разједињавало. Војводина НС семе је на добром путу, сви велики светски клубови имају то што Воша сада ради и покушава да изгради. Град мора да стане иза клуба, Нови Сад је град одбојке, увек је и био. Оно што је некада било у Новом Саду је више био покрет, него клуб и таква атмосфера треба да се врати. Сутра ћу доћи на утакмицу да подржим Вошин млади тим против Пољака, желим вам да их добро намучите, а надам се и пуним трибинама. Генерални директор Никола Салатић ми је некада давно био капитен и увек смо имали добар однос и све ово што се сада дешава је и његова заслуга. Искрено, још сам у малој неверици да се ово све издешавало - рекао је Владимир Грбић.

М. Ристић

Салатић: Хвала Вањи

Генерални директор Воше Никола Салатић био је спона клуба с Грбићем у минулом периоду.

- Драго ми је што сам био спона и хвала Вањи на стрпљењу. Имао је папир и могао у неколико наврата до сада да наплати дуг. Он ће и даље бити на страни Војводине и драго нам је због тога, а желимо да све бивше играче испоштујемо и вратимо их близу клубу - рекао је Салатић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести