Орлови се питају против Украјине

Прошлог светског првенства одбојкаши Србије остали су без медаље, јер су у утакмици за треће место поражени од Сједињених Америчких Држава, а данас од 20.30 часова (Спорклуб 1) против Украјине крећу у нови поход на одличје.
д
Фото: ФИВБ

“Орлови” имају најтежи задатак на старту у А групи на шампионату који се игра у Пољској и Словенији. Наша селекција ће у Катовицама сигурно бити на искушењу, јер се очекује пуна дворана, као и то да ће већина бити на страни Украјинаца, због тренутне ратне ситуације у тој земљи. Изабраници селектора Игора Колаковића, међутим, не хају пуно за то и знају, на основу великог искуства, шта им је чинити како би првенство почели победом.

– Тренирали смо у дворани у којој ћемо играти, полако се прилагођавамо, иако мислим да смо ми одавно у првенству, још од припрема на Копаонику. Треба да задржимо ентузијазам и мотивацију које смо имали читаво ово време. Прва утакмица је увек важна. Украјина је изузетан противник ког ми ценимо, али мислим да је све до нас. Како ми будемо играли, тако ће се утакмица завршити – поручио је Колаковић.

Марко Ивовић један је од најискуснијих играча у српској репрезентацији и како је рекао пред први дуел у Катовицама, сви физички и здравствени проблеми у екипи су прошлост.

– Утакмица против Украјине је опасна, јер ако се случајно у приступу нешто погреши, може да не буде све како треба. Искрено се надам да ћемо психички бити спремни јер је први меч увек тежак, а и од увода нам много тога зависи за даље такмичење. Светско првенство је скуп најбољих и имамо прилику да се докажемо. За почетак имамо добру групу и шансу да покажемо колико вредимо – рекао је Ивовић.

Милан Катић се нашао на списку путника за Пољску, али овог пута не на позицији примача, него либера.

– Трудио сам се да се што брже и боље прилагодим новој улози. Фаворити смо у групи, без потцењивања противника, Украјине, Туниса и Порторика. Знамо да морамо да одиграмо максимално ако хоћемо све три победе. Украјина је најтежа утакмица, до сада нам је она била незгодан ривал – истакао је Катић.

Дизач Вук Тодоровић дебитује на светском првенству.

– На нама је да покажемо да смо се квалитетно припремили. Украјина је млада екипа и није нам баш легла у прошлим сусретима, али смо је побеђивали. Фаворити смо и морамо да докажемо то на терену – јасно је поручио Тодоровић.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести