Осма победа одбојкаша Србије у Риминију

Мушка сениорска репрезентација Србије остварила је осму победу поражена је на старту ИВ викенда у Лиги нација 2021. у Риминију. Србија је у 2. колу савладала Бугарску са 3:0, по сетовима 25:20, 25:17 и 25:17, после 87 минута игре.
srbija
Фото: ОССРБ
Сигурном и концентрисаном игром изабраници Слободана Ковача остварили су осми тријумф у Лиги нација и задржали место у врху табеле. Одбојкаши Србије су од првог до последњег поена били супериорни и контролисали игру и резултат, што је на крају и довело до максималне победе.
Селектор Слободан Ковач рекао је да је ово била веома важна победа.
„Били смо озбиљни и концентрисани у овој утакмици, иако Бугарска није играла у најјачем саставу. Одиграли смо добро, радио је сервис, а онда је прорадио и блок. Идемо ка циљу, иммао још четири велике препреке. Морамо да направимо резултат, јер желимо на фајнал-фор“, рекао је Ковач.
Марко Ивовић се сложио са селектором да је екипа добро одиграла.
„Послужио нас је и сервис и пријем, за разлику од претходне утакмице, што нам је дало додатну стабилност и сигурност у игри. Верујем да боље играмо како турнир напредује, тако да се надам да ћемо наставити у овом ритму до краја. Остале су нам још четири утакмице са екипама које су у доњем делу табеле, тако да се надам да ћемо одиграти концентрисано до краја турнира и да ћемо остварити наш циљ“, казао је Ивовић.
Србија ће сутра, у последњем, 3. колу, играти против Аргентине (10.00 – ТВ СК 3).
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести