Петрић: Доказаћемо свима да је Србији место у врху

КАТОВИЦЕ: Светско првенство у одбојци почиње сутра у Пољској и Словенији, а капитен мушке репрезентације Србије Немања Петрић рекао је за Танјуг да ће он и његови саиграчи показати свима да им је место у врху.
Nemanja Petric
Фото: Немања Петрић, фото: ЦЕВ

Србију ни експерти, ни букмејкери не убрајају у круг фаворита за освајање медаља, што је посебна мотивација за тим селектора Игора Колаковића.

"Изузетно је јак турнир ово Светско првенство. Има ту доста квалитетних екипа и прецизирати неке фаворите није лако. Сигурно да нам засмета кад нас ставе у други план јер смо већ годинама доказивали да смо у светском и европском врху. То нам и јесте мотив више да покажемо пре свега нама самима и свима осталима да је наша Србија ту, у врху. Оставимо по страни шта они причају, терен је ту који говори. Сигурно да ће бити тешко доћи до завршнице и медаља због великог квалитета других екипа, али то све на турниру иде у неки други план. На турниру све треба показати на терену и играти, тако да ја с те стране верујем у ову екипу", изјавио је Петрић.

Србија ће се такмичити у А групи у Катовицама, а први ривал биће Украјина 27. августа (20.30). Затим следе мечеви против Порторика 29. августа (17.30) и Туниса 31. августа (17.30).

"Прва је Украјина и сигурно најтежа утакмица у групи. То је екипа са којом смо се састали пар пута. То је једна екипа која зна да игра одбојку и има пар изузетних појединаца и биће то један изазов. Верујем да имамо већи квалитет од Украјине и то смо показали на тим претходним утакмицама, али сада је ново првенство и нова утакмица и треба то показати на терену. Украјина долази са једним великим мотивом због свега што се дешава код њих у земљи и са те стране ће бити јако мотивисани да покажу свој квалитет", рекао је капитен Србије и осврнуо се на остале ривале у групи:

"После тога нас очекују Порторико и Тунис, екипе које сигурно имају квалитет чим се налазе на Светском првенству. Тунис је првак Африке и те утакмице изискују максималну концентрацију. Квалитет који поседујемо у односу на њих је сигурно већи, али треба то да покажемо на терену".

Турнир у Пољској и Словенији биће занимљивији у односу на остале, јер одмах после групне фазе следе елиминациони дуели у осмини финала.

"Јесте, сви причамо да волимо да играмо битне утакмице и то нас јако брзо очекује на овом Светском првенству. Може бити позитивно за нас јер смо мало старија екипа у односу на остале и пријаће нам по дан паузе између утакмица. Већ сад, не смемо прескакати групу, али сви се радујемо нокаут утакмицама. Једва чекамо завршницу", истакао је Петрић.

Узбудљив период очекује српске репрезентативне селекције у најпопуларнијим колективним спортовима.

Светски шампионат у одбојци стартује сутра дуелом Б групе између Бразила и Кубе (11.00) у Љубљани.

Европско првенство у ватерполу почиње 29. августа, а Евробаскет 1. септембра.

Затим ће уследити СП за одбојкашице (од 23. септембра до 15. октобра) и Светско првенство у фудбалу (од 20. новембра до 18. децембра).

"Једна узбудљива година. И одбојкашице играју Светско првенство после нас. Као навијач, као патриота и као друг свих тих играча и играчица, желим им као и свима нама, да дођу до самих завршница и медаља. И стварно верујем да смо једна надарена спортска нација и да ће бити ту доста медаља, што у ватерполу, одбојци, кошарци. Фудбалерима желим успех и надам се да ће догурати до историјског резултата, имају стварно сјајну екипу", изјавио је капитен мушке одбојкашке репрезентације Србије Немања Петрић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести