Победа одбојкаша Војводине у првој утакмици финала плеј-офа

СУБОТИЦА: Сигурним кораком одбојкаши Војводине НС семе кренули су у одбрану титуле јер су у првој утакмици финалне серије плеј–офа убедљиво савладали Спартак у Суботици.
1
Фото: Дневник, Ф. Бакић

Актуелни шампион је преломивши резултат у маратонском, трећем сету, ставио тачку на овај сусрет и тако спречио сценарио који није прижељкивао, а то је да се дуел продужи. У кључним тренуцима црвено–бели су ипак одиграли боље и искусније, па су посао завршили у кратком року и сада воде 1:0.

Наговестили су домаћи неизвесну борбу почетком првог сета, када су диктирали темпо и били у вођству, мада је Воша полако, али сигурно хватала залет. Видело се пред завршницу да преузима иницијативу, била је у плусу три поена (23:20) и рутински је стигла до 1:0. У наставку су се за све питали Новосађани. Противнику су допустили да се једном приближи на поен заостатка, да би лагано стигли на корак од тријумфа. Спартак се, међутим, није лако предавао пред домаћом публиком. “Закувао” је ствари у трећем сету.

Обе екипе су и те како биле мотивисане и борбене, па су Новосађани средином деонице додалигас, стекли 16:12 и када се чинило да ће брзо да заврше посао, Суботичани су се разиграли.

Пропустила је Воша лепу прилику да стави тачку на утакмицу, када је имала прву меч лопту – 24:22, па се ушло у узбудљиву, маратонску завршницу. “Голубови” су прокоцкали три сет лопте, а црвено–бели су преко Парапунова и блока Рудића искористили тек девету меч лопту и сада са предношћу од 1:0 у серији дочекују другу утакмицу, која се игра у недељу од 20 часова у малој сали Спенса.

К. Бугарски

Спартак – Војводина НС семе 0:3 (22:25, 22:25, 33:35)

СУБОТИЦА: Дудова шума, гледалаца: 500, судије: Баланџић (Београд),

Радовановић (Стара Пазова).

СПАРТАК: Миловић (либеро 1), Марковић, Јунгић 1, Томчић, Пеић (либеро 2), Лечић 4, Вуликић, Несторовић, Кан 22, Дулић, Коне 13, Павловић 6, Жугић 3, Тумбас.

ВОЈВОДИНА: Симић 5, Л. Чубрило, Бајандић, Вујовић, Негић (либеро 1), Рудић 7, Н. Чубрило, Мишковић (либеро 2), Баранек 15, Копитић, Вилимановић 2, Парапунов 18, Мехић 14, Бошњак.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести