Почиње Лига нација за одбојкашице: Србија у Бразилу

Надметање у новом одбојкашком такмичењу под именом Лига нација, налик на Светску лигу у мушкој и Гран при у женској конкуренцији, почиње у уторак, 15. маја.
Odbojkasice Srbije
Фото: FIVB

За разлику од Гран прија, одбојкашице ће у Лиги нација, и то је глвна промена, играти са свим ривалкама, а у првом издању наступиће 16 репрезентација. Друга важнија промена је та што ће се играти пет викенда, а поново ће финални турнир, на ком ће наступати шест репрезентација, одлучивати о победнику.

Одбојкашице Србије ће ново такмичење отворити сусретом с Јапаном, другог дана ривалке ће им бити Немице, а трећег Бразилке. Наше девојке су прошле године у Гран прију освојиле бронзано одличје, а на сусретима првог викенда наступиће у прошараном саставу и без селектора Терзића, па ће тим водити његов заменик Бранко Ковачевић.

„Није баш било пуно времена за тренинг, а ни две припремне утакмице с Бугарском нису могле да нам дају реалну слику наше тренутне форме, али ценимо да су и друге репрезентације у сличној ситуацији. Колико смо сазнали, једино је Јапан имао више времена за припреме и уигравање,на окупу од почетка априла. Рејтинг наших играчица и репрезентације нам намеће улогу фаворита и ове прве утакмице, на којима ћемо видети у каквој смо форми, нас не ослобађају притиска резултата“, рекао је Ковачевић.

Средњи блокер Стефана Вељковић имала је одличну сезону у Пољској, а после малог одмора и припрема спремна је за нова доказивања у националном дресу.

„Већинаи играчица сезона је недавно завршено и биће то раскорак у формама унутар екипа јер су неке девојке имале већу паузу. Први пут се налазимо у таквој ситуацији и надам се да ћемо подизати наш ниво из меча у меч. С Јапанкама неће бити лако јер никада није, имају посебан стил који не лежи европским селекцијама. Играју веома добру одбрану, никада не одустају, али мислим да смо квалитетније и надам се победи“, најавила је Вељковићева.


Преноси на Спорт клубу

Телевизија Спорт клуб откупила је права преноса за све одбојкашке догађаје под окриљем Светске одбојкашке федерације (ФИВБ) у наредне три године, Лигу нација, Светско првенство, светско клупско првенство...

Све утакмице Лиге нација за жене и за мушкарце биће директно преношене, а мечеве Србије преносиће први програм Спорт клуба.


Минулу сезону је примач сервиса Бранкица Михајловић играла у Јапану и добро познаје данашњег ривала.

„Пут је био дуг и напоран, али биле смо спремне на то, још се осећа мали умор, али биће боље када крену утакмице. Одиграле смо много утакмица с Јапанкама и познајемо их веома добро, играју брзо и с јаком одбраном, а играла сам с многима од њих. Често је знало да буде по пет сетова у нашим сусретима, али мислим да овога пута имамо нешто квлитетнију екипу од њихове и да постоји шанса да све брже завршимо. Требаће нам мало времена да се навикнемо на услове сале и на публику, али када се то деси, биће све како смо замислили“, рекла је Михајловићева.

М. Ристић

ПРВИ ВИКЕНД

4. група (Бразил)

Уторак

Србија – Јапан           (22.30)

Бразил – Немачка       (20)

Среда

Србија – Немачка      (22.30)

Бразил – Јапан            (20)

Четвртак

Србија – Бразил           (20)

Јапан – Немачка          (22.30)

1. група (Русија)

Уторак

Тајланд – Холандија      (13.30)

Русија – Аргентина         (16)

Среда

Холандија – Аргентина   (13.30)

Русија – Тајланд               (16)

Четвртак

Аргентина – Тајланд        (13.30)

Русија – Холандија          (16)

2. група (Кина)

Уторак

Белгија – Кореја                 (10)

Кина – Доминиканска Р   . (13.30)

Среда

Доминиканска Р. – Кореја   (10)

Кина – Белгија                      (13.30)

Четвртак

Доминиканска Р. – Белгија    (10)

Кина – Кореја                         (13.30)

3. група (САД)

Уторак

Турска – Италија                  (00.00)

САД – Пољска                     (02.00)

Четвртак

Италија – Пољска              (00.00)

САД – Турска                      (02.00)

Петак

Турска – Пољска                (00.00)

САД – Италија                    (02.00)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести