Полуфинале плеј-офа: Одбојкаши Војводине смечују за финале

Прву меч лопту за пласман у финале имаће одбојкаши Војводине НС семе у четвртак у Београду, у четвртом дуелу полуфиналне серије с Црвеном звездом (20).
Radisa Stevanovic
Фото: Радиша Стевановић у нападу, фото: Ф. Бакић

Новосађани су у трећој утакмици узвратили брејк, савладали великог ривала са 3:1, а на четврту иду са амбицијом да ставе тачку на полуфинале.

Свесни су у табору актуелног шампиона да их очекује тешка и неизвесна утакмица, да ће домаћин све карте бацити на терен јер је за њега ова утакмици бити или не бити. Зато се Војводина максимално опрезно и озбиљно спремала за ново одмеравање снага са Звездом.

„Задовољан сам нашим одговором после пораза у Новом Саду и како смо одиграли трећу утакмицу. То је пут којим треба да идемо. Похвалио бих неколико играча који су заиста одлично одиграли: Стевановића, Пековића, Тодоровића, а Мехић је био добар у сва три меча. Не говорим ово зато да би се сада опустили, само желим да укажем на модел који треба да пратимо и да тако треба увек да реагујемо. Чека нас занимљива, јако важна утакмица, биће тешких поена, али уверен сам да ћемо опет одиграти добро у Београду“, рекао је спортски директор Слободан Бошкан.

Шеф сручног штаба Неџад Османкач позвао је на опрез и истакао да очекује још бољу игру својих изабраника у односу на претходни дуел.

„Биће то нова жестока борба. Као екипа смо показали карактер и то ме радује. Драго ми је што смо играли с више играча, јер то може да буде важно у дугој плеј-оф серији. Надам се да ћемо на терен изаћи с још већом жељом, борбеношћу и концентрацијом. Звезда ће сигурно дати све од себе да одговори, изазову, тражиће своју шансу, али се задаци и циљеви Војводине добро знају“, истакао је Османкач.

Средњи блокер Радиша Стевановић поручио је да се нада да се екипа неће опустити као после прве победе.

„Верујем да ћемо се поставити како треба. Они ће играти на све или ништа, појачаће сервис, напад, јер немају шта да изгубе. Ми ћемо морати да адекватно одговоримо и, надам се, да ставимо тачку на полуфинале“, рекао је Стевановић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести