Пораз одбојкаша Војводине од Радничког у полуфиналу плеј–офа

Раднички – Војводина НС семе 3:0 (25:20, 28:26, 25:23)
e
Фото: OK Vojvodina NSS

Не могу одбојкаши Војводине НС семе да пронађу пут до победе ове сезоне у Крагујевцу. Трећи пут су на гостовању Радничком изгубили максималним резултатом, овог пута у другој утакмици полуфинала плеј–офа Суперлиге. Новосађани су водили у серији после тријумфа од 3:0 у Спенсу и отишли су у Шумадију како би оверили финале, али их је екипа Драгана Кобиљског спречила у тој намери и трећа, одлучујућа утакмица одиграће се у Новом Саду. Очекивало се да Крагујевчани пруже бољу партију од оне у Српској Атини, а да ће тако и бити показали су од почетка. Поправили су сервис, којим су правили проблеме Војводини, која је све време била поприлично несигурна на пријему, па самим тим није могла нешто више да уради у нападу. Чинило се као да се нервоза увукла у редове гостију, правили су грешке и никако нису успевали да пронађу прави ритам. Слободан Бошкан је покушавао разним комбинацијама да прокрчи пут до боље игре, али ниједно решење није донело побољшање па је домаћин повео 1:0.

Иако су и у другом наставили да греше, опет је виђен бољитак код Новосађана. Прорадио је сервис и управо је Перић са два везана аса, иако у раној фази сета, режирао важно изједначење које је тргнуло екипу и довело је у егал. Тако се играло до завршнице у којој је Воша била у доброј ситуацији, водила је 22:20, али је ипак попустила и после игре поен за поен, пропустила је две сет лопте, да би на крају Раднички искористио другу за вођство од 2:0. Чинило се да ће Новосађани да закомпликују ствари на терену, јер су у трећем сету имали иницијативу. Одржавали су предност од три поена, домаћину су допустили да преокрене на кратко, да би повели поново 21:19. Ни тада, међутим, Воша није истрајала, превише је грешила и тако је олакшала посао Радничком, који је добио и овај сет за коначних 3:0.

КРАГУЈЕВАЦ: Спорска хала Језеро, без присуства публике, судије: Јанковић, Симић.

РАДНИЧКИ: Милутиновић, Антић, Гоић 6, Видовић, Лопар 1, Радевић 6, Петровић, Иванковић, Матић 16, Дукић, Пантовић (либеро), Коне 12, Хамзагић, Ристић 15.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Брборић (либеро 2), Чубрило, Бајандић 5, Ковачевић 1, Негић (либеро 1), Машуловић 6, Бошњак, Буша, Благојевић 16, Пришић, Тодоровић 1, Рудић 1, Перић 15.

К.Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести