Пораз одбојкаша Војводине у црвено-белом дербију

Неочекиван пораз, па још убедљив, одбојкаши Војводине НС семе доживели су у Београду на гостовању Црвеној звезди.
23 Odbojkasi Vojvodine
Фото: ОК Војводина

Шампион није успео да пронађе слабу тачку ривалу у утакмици 2. кола Суперлиге и то је платио неуспехом. После, слободно може да се примети, лако препуштеног првог сета, Новосађани су у другом, маратонском, имали прилику да изједначе, али нису искористили три сет лопте, да би потом испустили предност и у трећем, допустивши домаћину да забележи максимални тријумф.

– Налетели смо на Црвену звезду која је одиграла одлично у сваком елементу. Видело се да је нама недостајало свежине, јер смо се, после освајања Суперкупа неколико дана раније, емотивно и физички истрошили. Јесам очекивао тешку утакмицу у Београду, али нисам баш мислио да ћемо изгубити – прокоментарисао је капитен Војводине Стеван Симић.

Симић је спортски честитао црвено–белом ривалу на тријумфу и приказаној  бољој игри.

– Да смо искористили шансу у другом сету, можда би сусрет отишао у неком другом правцу. О томе сада не вреди да размишљамо, већ морамо да идемо даље и окренемо се следећем противнику. Звезда је заиста одиграла врхунски, тренер Игор Жакић добро је уклопио тим за ову сезону и тачно се види да је он унео нову енергију. Ми овог пута нисмо могли да парирамо Београђанима – истакао је Симић.

Новосађани ће, после три утакмице у гостима на почетку сезоне, овог викенда коначно играти пред својом публиком, па ће прилику да поправе утисак имати у недељу и то против Звездиног вечитог ривала, екипе Партизана.

– Зна се да је нас у Спенсу тешко добити, али не препуштамо ништа случају. Мораћемо после овог пораза да се „вадимо“ и потрудићемо се свим силама да тријумфујемо против црно–белих – поручио је Стеван Симић.       

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести