Пораз одбојкаша Војводине за крај овосезонске европске приче

Одбојкаши Војводине НС семе претрпели су максимални пораз у последњем мечу групне фазе Лиге шампиона на гостовању Руселару који је после овог тријумфа нашао место међу осам најбољих клубова у Европи.
f
Фото: Дневник/Филип Бакић

Играла је Воша добро још једном, али је поново неискуство кумовало незаслуженом максималном поразу.

Боље су Новосађани започели меч, Благојевић је повео српског шампиона, а надовезао се Перић реализованом контром и блоком за вођство 7:3. Сервиси Машуловића покренули су игру у пољу, а две добре контре Благојевића довеле су црвено-беле до великих шест поена вишка (11:5). Други тајм-аут покренуо је домаће, али после неколико непрецизности и грешака Воше, па су експресно смањили заостатак и добрим сервисима пришли на само поен заостатка (16:17). Поново је Воша имала три поена вишка, али је Руселар изједначио добром серијом (20:20), па је Гавранчић морао да потроши и други тајм-аут. Повели су домаћи бољим блоком (22:21), црвено-бели су узвратили и преокренули, али је белгијски шампион први дошао до сет лопте. Наставила се драма, а четврту сет лопту је Руселар искористио и повео после грешке Благојевића.

Играло се дуго поен за поен у наставку, снажни напади на обе стране обећавали су велику борбу, али прекинули су то домаћи добрим сервисима Колмена и вођством 11:8. Узвратио је Благојевић са сервис линије и контра Машуловића је вратила Новосађане на поен минуса. Играло се у налетима, али је Воша подизала ниво сервиса и градила игру, што је веома брзо донело изједначење и наговештај нове драме у завршници сета. Резултат је контролисао Кнак, али су се црвено-бели остајали у егалу (20:20), притом пропустивши неколико прилика да поведу. Казна је стигла у виду Фрагоса и његових сервиса који су донели серију 5:0 и вођство 2:0 у сетовима.

Фото: Дневник/Филип Бакић

Е група

Закса – Фридрихсхафен 3:0

Руселар – Војводина 3:0

Табела

1. Закса 6 / 6 / 0 / 18:0 / 18

2. Руселар 6 / 4 / 2 / 12:9 / 11

3. Фридрихсхафен 6 / 2 / 4 / 7:14 / 5

4. Војводина 6 / 0 / 6 / 4:18 / 2


Добро је радио блок домаћих на почертку сета, донео им вођство 5:2, али су наставили са добрим сервисима и муњевитим контрама преузели контролу над резултатом и тако све до предности од 10:5. Шта год би Новосађани добро урадили и примакли се, сами су поништавали грешкама у нападу. Руселар је држао ниво и играо без грешке, а упркос вођству, начинио је и серију 5:0 која га је одвела на колосалних 17:8. Мењао је Гавранчић, увео Мехића да стабилизује

Фото: Дневник/Филип Бакић


Путници у четвртфинале

У четвртфинале Лиге шампиона пласирали су се победници пет група: италијански Лубе и Перуђа,

Факел Нови Уренгој, Јастржебски и Закса Кеђержин Кожле из Пољске, као и три најбоља

другопласирана, италијански Трентино, Кузбас из Кемерова и белгијски Руселар.


пријем, а нешто раније и Бојичића. Поен и ас Благојевића, а одмах затим и Мехића вратили су нашег шампиона колико-толико у игру (19:15). Ипак, то је било све за шта су црвено-бели имали снаге у овом мечу јер је Руселар убрзо закључио максималну победу и пролаз у четвртфинале Лиге шампиона.

Кнак Руселар – Војводина НС семе 3:0 (28:26, 25:20, 25:18)

РУСЕЛАР: Хала “Ширвелде”, гледалаца: 1.600, судије: Настасе (Румунија), Мокри (Словачка).

РУСЕЛАР: Волш 2, Турлинкс 19, Деро (л), Колман 5, Ван Ши, Верханеман 12, Десмет 1, Вандорн, Норман, Деповере, Фрагос 11, Фастеланд 6.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић 1, Ковачевић 11, Негић (л), Машуловић 4, Буша, Благојевић 11, Радовић, Тодоровић, Рудић 3, Перић 16, Мехић 3.

(Од нашег специјалног извештача)

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести