Пр­вен­ствo Ср­би­је у бич во­ле­ју одр­жа­ће се у Зре­ња­ни­ну

Че­твр­ти тур­нир  пр­вен­ства Ср­би­је у од­бој­ци на пе­ску (ВИП бич-во­леј ма­стерс 2017 и Вип бич-во­леј ли­ге) одр­жа­ће се од 21. до 23. ју­ла у Зре­ња­ни­ну, са нај­ве­ћим бро­јем уче­сни­ка и у му­шкој и у жен­ској кон­ку­рен­ци­ји.
Симо Салапура, Синиша Антонић и Вукосава Ђапић Атанацковић
Фото: Симо Салапура, Синиша Антонић и Вукосава Ђапић Атанацковић

-Ово је још јед­на зна­чај­на спорт­ска ма­ни­фе­ста­ци­ја у Зре­ња­ни­ну овог ле­та. Так­ми­че­ње у од­бој­ци на пе­ску одр­жа­ће се на но­вој, атрак­тив­ној спорт­ској ло­ка­ци­ји, на ку­па­ли­шту Пе­ска­ра. Те­ре­ни су спрем­ни за до­га­ђај ко­ји нам сле­ди, али ће мо­ћи ка­сни­је да се ко­ри­сте и за дру­ге спор­то­ве на пе­ску – на­ја­вио је по­моћ­ник гра­до­на­чел­ни­ка Зре­ња­ни­на Си­мо Са­ла­пу­ра.

Функ­ци­о­нер Од­бој­ка­шког са­ве­за Ср­би­је Си­ни­ша Ан­то­нић на­гла­сио је да је био на свим до­са­да­шњим тур­ни­ри­ма и да му је дра­го што се овај ор­га­ни­зу­је у Зре­ња­ни­ну.

-Био сам при­су­тан ка­да су тур­ни­ри одр­жа­ва­ли у цен­тру гра­да и на пар­кин­гу Пре­вла­ка и у Авив Пар­ку и увек је би­ла из­ван­ред­на ор­га­ни­за­ци­ја. Ми­слим да ће и на Пе­ска­ри да бу­де пун по­го­дак. Већ са­да мо­же­мо ре­ћи да ће­мо има­ти ре­кор­дан број еки­па, при­ја­вље­но је 26 му­шких и 22 жен­ске, а при­ја­ве још при­сти­жу. Уз то, пре­ми­јер­но се одр­жа­ва и тур­нир за мла­ђе ка­те­го­ри­је до 20 го­ди­на, ко­ји се та­ко­ђе бо­ду­је за др­жав­но пр­вен­ство – ка­зао је Ан­то­нић.

В.д. ге­не­рал­ног се­кре­та­ра Спорт­ског са­ве­за гра­да Зре­ња­ни­на Ву­ко­са­ва Ђа­пић Ата­нац­ко­вић на­ја­ви­ла је уче­шће у ор­га­ни­за­ци­ји тур­ни­ра и во­лон­те­ра, као и ак­ти­ви­ста Цр­ве­ног кр­ста.

- За нај­мла­ђе би­ће ор­га­ни­зо­ва­на Шко­ли­ца од­бој­ке.Ле­по­ту од­бој­ке као спор­та ма­ли­ша­ни­ма ће пре­до­чи­ти про­сла­вље­ни од­бој­каш Ђу­ла Ме­штер, ко­ји је био део ге­не­ра­ци­је осва­ја­ча олим­пиј­ске ме­да­ље. По­зи­вам де­цу из од­бој­ка­шких клу­бо­ва и де­цу ко­ја ни­су у овом спор­ту да до­ђу, дру­же се ме­ђу­соб­но и на­у­че не­што но­во о бич во­ле­ју – по­ру­чи­ла је Ђа­пић Ата­нац­ко­вић.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести