Представљена књига “Одбојка-умеће коучинга”

Књига “Одбојка – умеће коучинга” свечано је представљена у просторијама Одбојкашког клуба Војводина НС семе, а један од аутора др Неџад Османкач дао је лични печат једном од наших најтрофејнијих спортова.
Promocija knjige Odbojka
Фото: Dnevnik.rs

Као новосадско и дете цвено-белог клуба, а доктор одбојке и човек који је у спорту готово 30 година, прототипж је човека који треба да се ангажује у издавању стручне литературе јер, како каже изрека, “Спорт је у главама тренера” и то треба да угледа светлост дана. Заједно са Османкачем, потписници аутори књиге су још Ифет Махмутовић, Зоран Гргантов, Горан Нешић, Јошко Миленкоски и Сердар Услу. Издавач је Одбојкашки савез Војводине, штампала је Управа за заједничке послове покрајинских органа, а покровитељ је Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

- Покрајина и Одбојкашки савез Војводине су помогли да ова књига угледа светлост дана и веома смо поносни на то јер добро знамо да већ неколико деценија нема много квалитетне стручне литературе. Моје пријатељство са аутором траје већ 30 година и драго ми је што је Османкач једна од аутора ове књиге која може да послужи свима у одбојкашком спорту, како за рад с млађим категоријама, тако и за професионални ниво. Струка је увек била и биће важна, а мислим да овакве књиге могу да послуже свима како би одбојка напредовала – рекао је Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.

Један од аутора књиге Неџад Османкач поздравио је присутне.

- Захвалан сам Покрајинском секретару Владимиру Батезу, Управнику за заједничке послове Горану Ћату, председнику ОСВ Петру Богуновићу за помоћ као и председнику ОК Војводина Драгољубу Збиљићу за промоцију јер када дођете у овај клуб, сви пехари и успеси показују шта је заправо наша одбојка. Да књига доживи друго издање је била жеља свих аутора, а она је балкански пројекат и ауторски потписи стручњака из нашег региона имају посебну важност – рекао је Османкач.

Текст и фото: М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести