Сестре Миљевић и Никола Вујовић бранили боје Србије на ЕП у бич волеју

Сестре Марија и Тамара Миљевић и Никола Вујовић недавно су бранили боје Србије на Европском првенству у одбојци на песку, које је одржано у турском граду Анталији. По повратку у Србију изнели су своје утиске.
Naši reprezentativci u Antaliji/CEV
Фото: ЦЕВ/Наши репрезентативци у Анталији

Марија и Тамара су Новосађанке које играју за ОК Клек МД, Никола је рођени Клечанин а  већ две године одбојку игра за новосадску Војводину.

– Одбојка на песку нам је велико задовољство. Пружа нам и могућност да играмо док траје лигашка пауза – причају сестре Марија и Тамара.

Марија је студенткиња друге године Факултета спорта и физичког васпитања, а Тамара је на истом одслушала прву годину.

– Одбојком сам почела да се бавим зато је постојала секција у школи. Онда сам је заволела и наставила да тренирам. У одбојци сам од своје седме године – каже Марија.

– А ја сам, наравно, кренула за сестром и тако сад у породици имамо две одбојкашице – каже Тамара.

На Европском првенству нису постигле запажен резултат, али су испуниле циљ да прођу групу.

– Одбојка не песку је озбиљан спорт и на међународна  такмичења долазе екипе које се припремају професионално. За сада се не можемо мерити са њима, али има времена – причају сестре Миљевић.

Оне ће преко лета одиграти још неколико турнира на песку, а кад почну припреме следи повратак на паркет. Обе своју будућност виде у одбојци. Да ли ће то бити она на паркету или на песку, имају још времена да размисле. И обе размишљају о одласку у иностранство.

И њихов друг из репрезентације Никола Вујовић такође је студент Факултета спорта и физичког васпитања.

– Пре две године сам прешао у Војводину, најбољи клуб у земљи, како бих се што више усавршио. У репрезентацији у одбојци на песку играм у пару са Бечејцем Властимиром Лазићем. Добро се уклапамо и верујем да је пред нама лепа будућност – каже Никола.

И он би волео да играчку каријеру настави у иностранству.

– Одбојка је мој избор и  имам велике амбиције у овом спорту  – кажу млади репрезентативац у одбојци на песку.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести