СП у Јапану: Дуел са Италијом квалитетна провера за полуфинале

Максимална победа над домаћином Јапаном била је довољна одбојкашицама Србије да изборе пласман у полуфинале Светског првенства, а сутра ујутру (9.10 часова) ће са Италијанкама играти за прво место у групи и  условно лакшег ривала у полуфиналу.
Odbojkasice Srbije
Фото: ФИВБ

Италијанке су славиле минималну победу над Јапаном (3:2) и избориле место у полуфиналу, а иста је ситуација у Х групи где су пласман међу четири најбоља овериле одбојкашице Кине и Холандије, па ће оне данас (12.20) одлучивати о првом месту.

Италијанке су у досадашњем току шампионата показале највише, везале су свих десет победа, а коректор Паола Егону је најбољи поентер до сада. Добијале су Италијанке Кину, Америку, Русију, Холандију, али наш средњи блокер Јована Стевановић зна рецепт за њих јер већ дуги низ година игра на Апенинском полуострву.


Испале шампионке

Одбојкашка планета добиће новог владара, актуелне шампионке Американке су претрпеле два пораза у Х групи, оба са по 2: 3, од Кине и Холандије, па неће да бране трофеј освојен пре четири године у Италији.


„Доминирале смо у сусрету с Јапаном, пре свега у одбрани, уз нормалне осцилације у нападу, али најважније је да смо меч заврпили са 3:0. Имале смо слободан дан, значио нам је пред данашњи сусрет са Италијанкама. Њих знам одлични, играм тамо већ шест година, јаке су индивидуално и с њима треба играти стрпљиво. На финалном турниру су све добре екипе и не треба да се оптерећујемо ривалом у полуфиналу, већ да се концентришемо на нашу игру и да тежимо партији као у мечу с Јапаном“, рекла је Стевановићева.


И градоначелник  Хофуа гледао Србију

Одбојкашице Србије припремале су се за Светско првенсто у Хофуу где су топло дочекане, а навијачи из тог града отишли су корак даље, навијали за наш национални тим у мечу с њиховом селекцијом и прославили нашу победу.

Фото: Гуичи Ајама

Утакмицу су посматрали градоначелник Хофуа Масато Мацамура, заједно са председником скупштине града,као и Тадашијем Нагаијем некадашњим амбасадором Јапана у Србији, који је почасни грађанин Београда, носилац Ордена југословенске звезде 2. степена, добитник Златне плакете ОСС и председником Друштва Јапан – Србија.


Бианка Буша је против Јапана имала чак 62 одсто пријема сервиса

„У мечу с Јапаном смо добро одиграле, биле на високом нивоу, али и показале неке ствари које нас раније нису толико красиле, пре свега у одбрани. Очекује нас тешка утакмица са Италијом, али имале смо дан одмора и успеле да се ваљано припремимо. Италија је добра екипа, до сада има све победе, али на нама је да одиграмо најбоље могуће и да се надамо успеху“, најавила је Буша.

М. Ристић

Г група

Србија – Јапан        3:0

Италија – Јапан      3:2

Сутра

Србија – Италија   (9.10)

1. Србија     1      1      0      3:0    3

2. Италија   1      1      0      3:2    2

3. Јапан      2      0      2      2:6    1

Х група

Кина – САД           3:2

Холандија – САД  3:2

Сутра

Кина – Холандија  (12.20)

1. Холандија      1      1      0      3:2    2

2. Кина               1      1      0      3:2    2

3. САД                2      0      2      4:6    2

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести