Србија данас против Бразила брани титулу у финалу СП за одбојкашице

Иако су многи видели у финалу Светског првенства у Холандији и Пољској одбојкашице Србије и Италије, репрезентација Бразила успела је да надигра екипу селектора Давидеа Мацантија и резервише мегдан са нашим тимом, који брани титулу у данашњем финалу од 20 часова (пренос на РТС 1, и Спорт клуб).
србија
Фото: ФИВБ

Оваквим расплетом у другом полуфиналу, публика у холандском Апелдорму биће ускраћена за дуел две најбоље играчице света, капитенке Србије Тијане Бошковић и Италијанке Паоле Егону. Европске првакиње мораће да играју са Сједињеним Америчким Државама за бронзу, док ће актуелне светске шампионке за друго злато на овом такмичењу снаге одмерити са „кариокама”.

Дакле, нема репризе финала од пре четири године у Јапану, када су наше први пут дошле до врха света савладавши Италију у пет сетова. Била је Србија боља од њих и када је узела прву медаљу на СП у историји, 2006. такође у Јапану. За треће одличје сада ће морати да победи Бразилке, којима је ово четврто финале планератног шампионата. Није се земља из Јужне Америке никада радовала титули, тако да је то додатни мотив у данашњем сусрету.


Да се понови 2018. 

Први либеро српске репрезентације Теодора Пушић похвалила је данашњег ривала.

- Бразилке су заслужено у финалу. Као и ми, имале су тежак сусрет у четвртфиналу против Јапана у ком су показале огроман квалитет, јер су од 0:2 стигле до тријумфа. Против Италије су одиграле одлично, поготово у блоку, уз добар пријем и брз напад. Сада смо, међутим, с друге стране мреже ми. Знам да је пред нама одлична утакмица и желим да поновимо успех из 2018. године када смо постале првакиње света – истакла је Теодора Пушић.


– Имали смо два дана да се припремимо за ову важну утакмицу. Бразил је одиграо невероватно против Италије у полуфиналу. Свака играчица је дала максимум, а тренер Зе Роберто је много мењао јер има дугачку клупу. Увек сам Бразил сврставао међу најбоље тимове на свету. Зато очекујем тешку утакмицу. У неким стварима смо слични, а у неким аспкетима игре се у потпуности разликујемо. Важно је да одиграмо на нашем нивоу – поручио је селектор Србије, Италијан Данијеле Сантарели.

Њему се није испунила жеља да се у утакмици за титулу сретне са својом родном земљом и супругом која игра за „азуре”. Према речима примача сервиса наше селекције, Катарине Лазовић, победа Бразила јесте била мало изненађење, јер су сви видели Италијанке као фавориткиње.


Данас

За треће место:  Италија – САД   (16)

Финале:  Србија – Бразил        (20)


– Бразилке су се потрудиле да не буде репризе финала од пре четири године када смо победиле Италију. Прегледали смо доста снимака њихових утакмица на овом првенству. Нема сумње да је то одлична, енергична екипа, све играчице су укључене у дуел, не само првих шест. Тренер стално мења, има поверења у сваку од њих. Велика борба је пред нама – истакла је Лазовић.

Бразилке су ове године два пута савладале Србију у Лиги нација. Била су то уједно и њихова једина два међусобна сусрета.

– Мислим да у тој првој утакмици у Бразилу ми нисмо приказале реалну слику када смо изгубиле 3:0. Потом су нас савладале у полуфиналу 3:1, али ту смо показале да можемо да играмо са њима. Сада је, међутим, другачија ситуација. Играмо са више самопоуздања и сигурне смо да можемо да будемо на висини задатка данас – рекла је Катарина Лазовић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести