Сремице стале на корак од Суперлиге, али најављују повратак

Само корак недостајао је одбојкашицама Срема из Сремске Митровице да се експресно врате у Суперлигу, али су се оклизнуле на последњој препреци на гостовању у Ваљеву.
Srem Sremska Mitrovica/Privatna arhiva
Фото: Приватна архива/ Одбојкашице Срема из Сремске Митровице спремне за елиту

Водиле су Сремице на табели прволигашког каравана готово током читаве сезоне, међутим, младост није издржала. Ипак, не жале претерано за немилим стицајем околности на крају шампионата, већ се спремају за реорганизацију и све оно што је потребно да се врате у елитни ранг, а знају добро како се то ради.

- Презадовољан сам сезоном, без обзира на то што нисмо ушли у Суперлигу. Када смо испали из елите, остали смо без 14 играчица, све је било ново, девојке, тренер, систем... – почео је причу председник Срема Слободан Стојиљковић. – Први циљ био је да се остане у лиги, ово причам најискреније, јер је уобичајена пракса да се клубови који испадну из лиге, после тога готово угасе. После неколико уводних кола нисмо били сигурни, било је и победа и пораза, тек касније смо дошли на жељени ниво, али се на крају нисмо пласирали у елиту. Нисмо завршили посао, а бараж са Убом је био такав да нисмо имали превише разлога да се надамо. Зато сам поносан на све што смо ове сезоне постигли, а за велике планове има времена.


Каприш на четири године

За сваки велики спортски план потребан је и добар тренер, а први стратег Сремица Владимир Каприш продужио је сарадњу с клубом на још четири године. То сведочи о озбиљним амбицијама клуба који жели повратак и стабилност у српској елити.

Каприш је, после новосадске Војводине, био помоћни тренер у Јединству из Старе Пазове, затим помоћни и главни тренер у Спартаку из Суботице, а прошле сезоне је преузео кормило Срема.


Пре две сезоне су Сремице кроз бараж ушле у Суперлигу, тако да овај колектив добро зна рецепт за успех.

- Када смо улазили у Суперлигу, то смо учинили са нашим девојкама, оне су изнеле сезону, а касније су неке отишле, а неке престале да играју због обавеза на факултетима. За следећу сезону планирамо напад на најјачи ранг, требаће нам неколико појачања и већ смо почели преговоре са играчицама на које рачунамо. Неће бити лако, највећи ривали ће нам бити београдски Раднички који је ушао у лигу и има велике амбиције, па Динамо из Панчева који је испао из елите, као и Србијанка из Ваљева. Град је стао уз нас, што нам представља велики ветар у крила и зато сам оптимиста да ћемо реализовати све наше планове.

Оно што је особено за Сремску Митровицу, јесте систем спорта у граду и, једноставно речено, све се ради у корист Срема, који је одбојкашка перјаница.

- Тај систем одавно функционише и даје резултате, сви раде за Срем. Када кажем сви, мислим на клубове и школе одбојке у граду. Имамо нашу незваничну градску лигу, добро се ради с децом и прати се њихово развијање јер играју утакмице сваког викенда. Квалитет је ту и сигурно можемо да очекујемо да, управо из наше базе, неколико девојака дође до првог тима – закључио је Стојиљковић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести