СРПСКЕ ОДБОЈКАШИЦЕ ДОМИНИРАЛЕ, победиле Украјину на старту Европског првенства са 3:0

Од­бој­ка­ши­це Ср­би­је стар­то­ва­ле су по­бе­дом на Европ­ском пр­вен­ству ко­је се игра у Бел­ги­ји, Не­мач­кој, Ита­ли­ји и Есто­ни­ји. Иза­бра­ни­це Ђо­ва­ни­ја Гви­де­ти­ја су ла­ко са­вла­да­ле у пр­вом ко­лу А гру­пе у Ген­ту Укра­ји­ну са 3:0 и та­ко оправ­да­ле уло­гу фа­во­ри­та.
s
Фото: Youtube printscreen/ Volleyball World

Од­лич­но су Срп­ки­ње отво­ри­ле утак­ми­цу, кре­ну­ле су си­ло­ви­то и убр­зо већ во­ди­ле са 5:0, те 8:2. По­ку­ша­вао је укра­јин­ски се­лек­тор Иван Пет­ков тајм-аути­ма и са­ве­ти­ма да трг­не сво­је игра­чи­це и да их мо­ти­ви­ше да бу­ду агре­сив­ни­је, али са дру­ге стра­не је би­ла моћ­на Ср­би­ја, ко­ја је до­ми­ни­ра­ла у свим сег­мен­ти­ма игре пред­во­ђе­на Ти­ја­ном Бо­шко­вић, ко­ја је у пр­вом се­ту за­бе­ле­жи­ла де­вет по­е­на, од че­га два аса. Дан­ча­ко­ва је ма­ло је по­пра­ви­ла ефи­ка­сност Укра­јин­ки, али то ни­је би­ло до­вољ­но про­тив на­шег ти­ма, ко­ји пр­ви сет екс­перс­но ре­шио у сво­ју ко­рист са 25:14.

И у дру­гом се­ту је фу­ри­о­зно кре­нуо наш тим и по­вео са 4:0, али су он­да уз­вра­ти­ле Укра­јин­ке и на­пра­ви­ле се­ри­ју од 3:0 на сер­вис Дан­ча­ко­ве сти­гав­ши на ми­нус је­дан. Ме­ђу­тим, све се убр­зо вра­ти­ло на сво­је ме­сто, Ср­би­ја је по­но­во сте­кла ви­со­ку пред­ност др­же­ћи кон­це игре си­гур­но у сво­јим ру­ка­ма. По­но­во је укра­јин­ски се­лек­тор по­ку­шао да ани­ми­ра сво­је игра­чи­це, али опет без­у­спе­шно. Дан­ча­ко­ва је до­не­кле успе­ва­ла да одр­жа­ва сво­ју еки­пу на че­ти­ри, пет по­е­на за­о­стат­ка. А он­да је до­шло до ма­лог опу­шта­ња у на­шим ре­до­ви­ма, што су мно­го бор­бе­ни­је Укра­јин­ке ис­ко­ри­сти­ле да сма­ње на 16:14 и 18:16. Гви­де­ти је тајм-аутом и из­ме­на­ма, по­што су ушле Ло­зо и Ла­зо­вић по­ку­шао да ану­ли­ра бо­љу игру Укра­јин­ки и на кра­ју је ус­пео, јер је Ср­би­ја сла­ви­ла са 25:19 и по­ве­ла са 2:0 у се­то­ви­ма.

На­ста­ви­ла је Ср­би­ја у истом рит­му и у тре­ћем се­ту, Бо­шко­ви­ће­ва је по­чет­ком се­та сти­гла већ до 22. по­е­на, а Укра­јин­ке ни­су има­ле од­го­вор на ње­ну игру. Код ре­зул­та­та 11:4 Гви­де­ти је од­лу­чио да од­мо­ри Бо­шко­ви­ће­ву, па ју је за­ме­ни­ла Др­ча, а Ог­ње­но­ви­ће­ву Бје­ли­ца. Но, и оста­ле на­ше де­вој­ке су од­лич­но од­ра­ди­ле по­сао, а ве­ли­ка пред­ност одр­жа­на је до кра­ја. На кра­ју је од­лу­чу­ју­ћи по­ен по­сти­гла Са­ра Ло­зо за 25:16 и мак­си­мал­ну по­бе­ду.

Сле­де­ћу утак­ми­цу Ср­би­ја игра са Сло­ве­ни­јом недељу од 17 ча­со­ва.

Г. Ма­ле­но­вић

Ср­би­ја - Укра­ји­на 3:0 (25:14, 25:19, 25:16)

ГЕНТ: Топ спорт ха­ла, гле­да­ла­ца: 100, су­ди­је: Пин­то (Пор­ту­га­ли­ја) и Ак­де­мир (Тур­ска).

СР­БИ­ЈА: Бу­ша 5, Ла­зо­вић, Др­ча, По­по­вић 10, Узе­лац 8, Ог­ње­но­вић 3, Кур­та­гић, Пу­шић (ли­бе­ро), Бје­ли­ца, Алек­сић, Сте­ва­но­вић 6, Јег­дић (ли­бе­ро), Бо­шко­вић 22, Ло­зо 3.

УКРА­ЈИ­НА: Ми­лен­ко 7, Ме­ли­ју­шки­на 5, Лу­цен­ко (ли­бе­ро), Ни­ем­це­ва (ли­бе­ро), Дорс­ман 3, Оли­ник, Ша­хо­род­ска 1, Ма­јев­ска 1, Хо­бер, Дан­чак 10, Ди­мар, Кра­и­ду­ба 1, Ко­тар, Ко­до­ла 5.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести