Српске одбојкашице почеле припреме за Европско првенство

Српске одбојкашице окупиле су се данас у Београду, а потом су отпутовале на Копаоник где ће обавити прву фазу припрема до 30. августа за Европско првенство.
odbojkasice pocele pripreme1, odbojkaski savez srbije
Фото: Одбојкашки савез Србије

Шампионат Старог континента одржаће се од 22. септембра до 1. октобра одржати у Азербејџану и Грузији. Уместо Сање Малагурски, која ће због опоравка од повреде остати у Београду још неколико дана, на Копаоник је отпутовала Катарина Лазовић, наводи се у саопштењу ОСС.

Селектор Србије Зоран Терзић на припреме је позвао 16 играчица, техничари: Ана Антонијевић, Бојана Живковић и Слађана Мирковић. Коректори: Ана Бјелица, Тијана Бошковић, Катарина Лазовић. Либера: Јелена Благојевић и Теодора Пушић. Блокери: Милена Рашић, Стефана Вељковић, Јована Стевановић и Мина Поповић. Примачи: Бранкица Михајловић, Тијана Малешевић, Бианка Буша и Бојана Миленковић.

Фото: Одбојкашки савез Србије

Одбојашице Србије ће на Еевропском првенству играти у Групи Д, у Генџи, са селекцијама Чешке, Холандије и Белгије. У Групи Б у Тбилисију су Грузија, Италија, Хрватска и Белорусија. У Бакуу, у А групи, играће Азербејџан, Немачка, Пољска и Мађарска, а у Групи Ц Русија, Турска, Бугарска и Украјина.

Селектор Зоран Терзић рекао је да је Србија по квалитету међу три најбоље у Европи и истакао да верује да има шансе за највиши пласман на предстојећем Еевропском првенству.

"Реални да будемо, репрезентација Србије је по квалитету сигурно међу три у Европи. Наша жеља је, наравно, да будемо прваци ако је икако могуће и све ћемо учинити да буде тако", рекао је Терзић.

Репрезентација Србије је на прошлом Европском првенству освојила бронзану медаљу, а селектор Терзић је навео да би било неозбиљно давати било каква обећање пред овогодишњи шампионат Европе.

"Било би неозбиљно било шта обећавати. Чека нас двоструки узастопни шампион Русија, Холандија је била четврта на Олимпијским играма, Италија је на Гран Прију показала добру игру... Има ту још екипа које претендују на највиши пласман. Међутим, ако будемо спремни, ако девојке буду здраве, имамо шансе за највиши пласман", рекао је селектор Србије.

Фото: Зоран Терзић, фото: Одбојкашки савез Србије

Он је додао да су девојке после Гран прија и оствареног доброг резултата имале неколико слободних дана

„Сад крећемо у нови циклус припрема. Неће то бити класичне припреме које радимо на почетку сваке сезоне, то ће бити практично наставак приче из Гран Прија. Најважније је да имамо довољно времена и да су девојке здраве, тако да очекујем квалитетне припреме и да на Европско првенство одемо спремнији него на Гран При", рекао је Терзић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести