Српске одбојкашице се пласирале у четвртфинале Светског првенства

Србија – Доминикана 3:0 (26:24, 25:20, 25:17)
Odbojkasice Srbije/OSSRB
Фото: Одбојкашки савез Србије/Одбојкашице Србије

Победа против Доминикане већ је била уписана и пре почетка утакмице, али су одбојкашице Србије морале да задрже максималну концентрацију и одраде посао на терену како би два кола пре краја друге фазе Светског првенства у Холандији и Пољској обезбедиле четвртфинале. Тамо из две новоформиране групе иду по четири најбоље екипе, а Србија је без пораза најбоља у групи Ф, као и на целом шампионату. Упркос већем отпору ривалки у првом сету, бранитељке титуле лако су изашле на крај са њима за седми тријумф, шести без изгубљеног сета.

Доминикана је успела дан раније да "откине" сет Американкама, олимпијским првакињама и јасно је било да ће и против планетарних шампионки играти растерећено. Због тога је дошло и до неизвесне завршнице првог сета, у ком су Доминиканке серијом 6-1 стигле до преокрета и вођства 23:22. Упалио се аларм у нашој екипи, реаговао је Сантарели и после је Србија успела прва да стигне до сет лопте и искористи другу за 1:0. После је све ишло лагано, полако су Српкиње подизале ниво игре и рутински су стигле до тријумфа.

Данас наша селекција има дан одмора, који ће јој и те како добро доћи, па је потом очекују последња два сусрета у другој фази. У петак се од 15 часова састаје са Тајландом, а у суботу од 17.30 игра против Турске.

ЛОЂ: Атлас арена, гледалаца: 500, судије: Камерон (Канада), Канг (Кореја).

СРБИЈА: Буша 8, Лазовић, Дрча 3, Поповић 9, Мирковић, Михајловић 8, Пушић (либеро 1), Бјелица 2, Алексић, Стевановић 10, Јегдић (либеро 2), Бошковић 16, Миленковић, Лозо.

ДОМИНИКАНА: Дуран, Кастиљо, Мартинез, Фрика 1, Перез 3, Дијаз, Паредес 1, Изабел 4, Де Peљa 2, Е. Мартинез 10, Х. Мартинез 7, Лопез, Гонзалес 13, Каро.

К. Б.

Резултати

Италија – Јапан 3:1

Тајланд – Немачка 1:3

Кина – Порторико 3:0

Турска – Канада 3:0

Србија – Доминикана 3:0 

Четвртак

Бразил – Порторико (16)

Кина – Холандија (20)

Јована Стевановић нанизала 10 поена

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести