Суперлигa плеј-оф: Шампион рутински до вођства

Било који резултат осим максималне победе био би изненађење на почетку плеј-офа у ком су у четвртфиналу одбојкаши Војводине савладали Таково из Горњег Милановца.
Дневник/Ф. Бакић
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Шампион је кренуо у одбрану титуле рутински одрађеним послом на домаћем терену, повео је 1:0 у серији и дошао на корак од пласмана у следећу фазу.

Иако су се надали да ће први дизач Максим Буцуљевић моћи да се врати на терен после опоравка од повреде, то се ипак није десило, али је зато 17-годишњи Матија Милановић, био на висини задатка и са три целе одигране суперлигашке утакмице иза себе, изборио се са притиском важности ове фазе такмичења и дорастао је изазову.

Таково је испунило циљ изборивши опстанак у елити, а последње место у плеј-офу дошло је као додатна награда. Зато су гости опуштено и растерећено изашли на мегдан браниоцу титуле.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Парирали су црвено-белима у првом сету, чак су имали и минималну предност у једном тренутку (17:16) а „закували” су и завршницу. Нису допустили Воши да лако поведе, стигли су до 24:24 и натерали је да искористи тек четврту сет лопту за 1:0.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

У наставку гости нису успели да задрже исти ниво, док су Новосађани „додали гас”. За Парапунова Таково није имало решења, а и почело је да ређа грешке, па је шампион одржавао предност од четири, пет поена, која је пред крај била и већа. Без проблема је екипа Слободана Бошкана дошла до 2:0. Разиграли су се потом Милановчани, у налету су стигли и до два разлике (14:12) али је Мехић са три везана поена Новосађане вратио у вођство и на прави колосек, па су до краја рутински одрадили посао.

Друга четвртфинална утакмица игра се у суботу од 20 часова у Горњем Милановцу.

Војводина – Таково 3:0 (26:24, 25:17, 25:19)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 200, судије: Стојанац (Рума), Субашић (Нови Сад).

ВОЈВОДИНА: Симић, Милановић 2, Бајандић, Зечевић, Негић (либеро), Рудић 3, Убипарип 14, Мишковић (либеро), Антуновић, Буцуљевић, Парапунов 20, Крсмановић 12, Мехић 9.

ТАКОВО: Душтинац 9, Јестровић, Гавриловић, Стефановић, Терзић 5, Поломац 3, Петровић (либеро), Алексић 4, Јанковић (либеро), Бруне 17, Крстић 12, Ћосовић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести