Суперлига: Победа одбојкаша Војводине над Љижанима

Уз доста успона и падова мешовити састав Војводине НС семе можда и теже него што се очекивало стигао је до тријумфа над одбојкашима Спартака из Љига.
с
Фото: Ф. Бакић

Гости су имали снаге да добро намуче шампиона у другом и да узму трећи сет, а потом им је понестало снаге. Истина, Новосађани су после изгубљеног сета додали гас и вратили се на ниво са почетка сусрета како би забележили победу у седмом колу Суперлиге. Сада су на скору 5-2. Као што је и најавио, стратег Воше Слободан Бошкан на терен је извео комбиновани састав.

Пошто је домаћин у лаганом ритму повео 1:0, дешавања на терену ишла су, за њега, неочекиваним током. Иако је стигао и до 2:0, морао је добро да се помучи како би истопио вођство све борбенијих Љижана, који су имали и пет поена вишка. Са два аса Мехића коначно се преокренуло (17:16), али је уследила нова опасност. Серијом 4–0 уз три поена Надаждина (два аса) Љиг је изједначио на 23:23. Зато је Зечевић, с друге стране био одличан, а грешком у нападу гости су додатно погурали Вошу до 2:0.

Били су Новосађани приморани да и у трећем сету јуре резултат, а Бошкан да прави измене. Увео је младог Вујовића, а потом је и променио дијагоналу и на терену су се нашли Парапунов и Лука Чубрило, да би шансу добио и Бошњак. Ништа, међутим, није могло да поремети налет Спартака, који је у финишу имао 23:17. На сервисе Вујовића, Воша је припретила, стигла до 21:23, али су овог пута Љижани у преломним тренуцима имали већу концентрацију па су смањили на 2:1.

Вратили су се црвено–бели у препознатљив ритам, поново су водили главну реч и без већих проблема добили четврти сет за коначних 3:1.

Војводина НС семеСпартак 3:1 (25:17, 25:23, 21:25, 25:17)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 100, судије: Ђерфи, Баланџић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Брборић (либеро 2), Л. Чубрило, Бајандић 4, Вујовић 2, Зечевић 13, Негић (либеро 1), Рудић 5, Вилимановић 1, Парапунов 1, Мехић 13, Бошњак 2.

СПАРТАК: Копуновић, Фет 2, Ивановић (либеро 2), Вукадиновић, Аврамовић, Надаждин 18, Матић 1, Главинић 15, Лозић 2, Миловановић, Јанковић (либеро 1), Максимовић 1, Коничанин 2, Бекрић 8.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести