Суперлига: Воша надиграла Звезду

У шестом колу одбојкашке Суперлиге Србије Војводина НС семе савладала је Црвену звезду са 3:0 (25:19, 25:19, 25:21) у сетовима.
Ф. Бакић/Војводина НС семе-Црвена звезда
Фото: Ф. Бакић/Војводина НС семе-Црвена звезда

Шампион из Новог Сада доминирао је на домаћем терену и у потпуности је надиграо Београђане. Остала је Воша непоражена у Спенсу ове сезоне, везала је пети тријумф и ухватила прикључак за борбу за прво место на табели.

Изузетно борбено су оба тима закорачила у ову утакмицу, али је домаћин мини-серијом 3:0 побегао на три разлике (7:4) испод које, испоставиће се, Звезда није могла до краја сета. Воша је одличним сервисом мучила ривала, нападачки је била расположена и пожртвовано је бранила свој терен. За Перића и Ковачевића гости нису имали адекватно решење, док је њих у игри држао Мељанац. Он је, међутим, сервис грешком омогућио домаћину да искористи другу сет лопту за 1:0. Управо је на крилима његове добре игре Звезда повела у другом сету 10:8 и наговестила да бисмо могли да видимо изједначење и неизвеснију утакмицу, али су се ствари брзо преокренуле. Грешку за грешком ређали су гости, док се Воша после малог пада са почетка, вратила у препознатљив ритам. Имала је убрзо шест поена вишка (20:14) и рутински је повела 2:0. 

Фото: Ф. Бакић/Војводина НС семе-Црвена звезда

Као да се журило домаћину да што пре заврши посао, па је фуриозно кренуо у трећем сету - 5:1. Предност Новосађана је расла (14:7), Звезди није преостало ништа друго него да се помири са поразом, а тренер Воше Синиша Гавранчић шансу је пред крај дао и млађим играчима. 

Војводина НС семе - Црвена звезда 3:0 (25:19, 25:19, 25:21)  

НОВИ САД: Мала сала Спенса, без присуства публике, судије: Баланџић (Београд), Коларевић (Нови Сад). 

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 10, Брборић (либеро 2), Чубрило 1, Бајандић, Ковачевић 16, Негић (либеро 1), Машуловић 6, Бошњак, Буша 1, Благојевић 7, Пришић, Тодоровић 1, Рудић, Перић 16. 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 22, Јевтић (либеро 1), Синђелић 4, Ч. Станковић 3, Тадић 9, Трифуновић (либеро 2), Еремић 2, Машуловић 1, Фет, Поповић, Додић, Андоновић 3, Стефановић 1, Илић. 

К. Бугарски

Распоред:

Петак

Спартак - Ниш (19) 

Рибница - Партизан (19) 

Субота 

Борац - Млади радник (16) 

Нови Пазар - Раднички (17) 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести