Сутра трeћа утакмица одбојкаша Звезде и Воше у финалу плеј-офа

Одбојкаши Војводине НС семе и Црвене звезде имали су по своје вече у прве две утакмице финала плеј-офа и резултат у серији је 1:1.
Miran Kujundzic
Фото: ОК Војводина

После лаганих и убедљивих 3:0 за Вошу у првом одмеравању снага за титулу, кренуле су приче о брзом окончању серије, али знали су Новосађани да то неће бити случај, зато им пораз у другој утакмици није претерано тешко пао и пореметио им планове.

У окршајима љутих ривала једноставно не постоји предност домаћег терена. Ради се о тимовима који имају врлина и мана и све је питање тренутне инспирације или евентуално екстремно расположеног појединца. Много пута у сусретима црвено-белих екипа виђен је сценарио налик овом који је сада на сцени, екипе направе по брејк, па се то деси и у двомечу на другом терену, а онда све буде одлучено у мајсторици. Свих ранијих сезона Звезда је играла мајсторицу на свом терену, а сада, ако се предвиђања испуне и дође до петог сусрета, он ће бити игран у, верујемо, препуном Спенсу.

Без обзира на тренутни капитал који је Звезда добила брејком у Новом Саду, ситуација се није много променила у самом погледу на финале. И даље су шансе пођеднаке, а трећи меч може да буде путоказ у ком ће се смеру одвијати даља борба за титулу.

“Финална серија се сели у Београд где ће се одиграти наредне две утакмице. Сала у којој ће се играти је добра за оба тима и неће бити предност ниједној екипи. Звезда нам је брејком задала задатак који морамо да решимо, спремни смо да одговримо на њега. Веома смо мотивисани, а добар рад нам пружа могућност да се надамо најбољем. Играчи заиста раде веома добро, као и током читаве сезоне, те мислим да уз максимално залагање можемо да урадимо оно што желимо, а то је да направимо брејк и поведемо у финалној серији“, рекао је шеф струке Војводине НС семе Неџад Османкач.

Примач сервиса Миран Кујунyић имао је шансу да у минулом мечу Воши донесе први сет, погрешио је и утакмица је отишла у нежељеном смеру за његов тим. Но, пораз га није поколебао.

“Нико од нас није очекивао завршетак финалне серије у три утакмице тако да један пораз ништа не мења. Како је нас Звезда добила у Новом Саду, тако можемо и ми њу у Београду. Очекујем да ће утакмица бити неизвеснија од претходних, да ће у сваком сету можда одлучивати једна лопта. У екипи је здрава атмосфера, што је добар предуслов за успех, тако да сам оптимиста и надам се победи“, најавио је Кујунyић.

Трећа утакмица финалне серије плеј-офа игра се сутра од 18 часова, уз директан тв пренос.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести