Терзић: Одиграли смо стварно добро, боље није могло

ТОКИО: Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је да није очекивао лаку и убедљиву победу свог тима против Италије у четвртфиналу Олимпијских игара Токију.
1
Фото: TANJUG/ AP Photo/Manu Fernandez

Србије се пласирала су полуфинале ОИ пошто је бриљантном игром у четвртфиналу савладала Италију 3:0 (25:21, 25:14, 25:21).

"Искрено не, није било реално. Не због тога што размишљамо колико смо ми јаки или слаби, него што смо играли са екипом са којом смо играли финале Светског првенства, која је играла у пуном саставу као и тада. Сасвим логично је било да буде једна тешка утакмица. Одиграли смо стварно добро, испало је овако. Боље није могло", рекао је Трезић српским извештачима у Токију.

Имао је Терзић критике на рачун одбране у претходним мечевима, али су против Италије српске одбојкашице биле на висини задатка.

"То је као онај што виче "вук, вук", па једном вук и нађе и поједе му чело стадо. тако и оне. Све је опуштено, све ћемо полако, све ћемо да урадимо, али ове укамице нису битне, па ћемо после. Једном ће добити по носу због тога. Али ајде, полако. Још нису".

Одбојкашице ће у борби за финале играти против САД, што ће бити реприза полуфинала ОИ из Рија 2016. године.

"Тешка утакмица, Америка је прва на ФИВБ листи, једна од најбољих екипа на свету. Имају ростер од 14 играча који су потпуно исти. То никада у одбојци нисам видео. Иимају четири идентична примача, два иста дизача, коректора, три потпуно иста средњака по квалитету. Биће тешко победити, али побеђивали смо их. Имамо шансу, али видећемо на који ћемо начин и да ли ћемо је искористити и колико смо у овом моменту способни да играмо против такве екипе. Борба за медаље на ОИ је велика ствар за сваку екипу. Много нам значи, задовољан сам", закључио Терзић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести