Трећи пораз одбојкаша Војводине у Лиги шампиона

Иако су добро почели и повели у сетовима, одбојкаши Војводине нису успели да наставе истим ритмом па је Фридрихсхафен на свом терену славио преокретом (3:1) у четвртом колу Лиге шампиона.
с
Фото: Ф. Бакић

Немачка екипа и други пут је нанела пораз Новосађанима ове сезоне, тако да црвено–бели у групи А сада имају само једну победу, када су у Спенсу били бољи од Монпељеа.

Отишао је српски првак пун оптимизма на ово гостовање у Немачку. За то је имао и основа јер је недељу дана раније тријумфовао над француским тимом, а у домаћем првенству је у победничкој серији. Ипак, коштао их је овог пута пад у другом и трећем сету, па је славље изостало.

– Одиграли смо храбро готово у свим елементима. У другом и трећем сету попустио нам је сервис и када је њихов дизач Винчић почео да разиграва нападаче, било нам је тешко да држимо ритам с њима. Олако су узимали поене и када су правили четири, пет разлике нисмо успевали да им парирамо – осврнуо се на утакмицу шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

Пробудили су се Новосађани у четвртом сету, били су равноправан ривал и стигли су до егал завршнице (23:23) али су изгубили последња два поена, пропустивши прилику да уведу утакмицу у тај–брејк и освоје два бода.

– Држали смо ритам с њима све време, поново смо добро сервирали, било је добрих поена у блоку и игри у пољу, али смо у неким ситуацијама, које су условно речено биле лаке, били нервозни, деконцентрисани и лошије смо одиграли. Када у дуелу са оваквом екипом не искористите шансе, она то казне. Жао ми је што смо изгубили, али с друге стране сам задовољан како смо одиграли први и четврти сет – поручио је Слободан Бошкан.

Била је ово последња утакмица Лиге шампиона за Војводину у овој години. Такмичење наставља 11. јануара када јој у госте долази пољски Јастржебски, који је у првом сусрету славио максималним резултатом.      

К. Бугарски

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести