ТРЕНЕР ОК ВОЈВОДИНА Марко Наранчић о прве две седмице припрема: ДОБРА АТМОСФЕРА украс новог тима

НОВИ САД: Одбојкашки клуб Војводина закорачиће у нову сезону почетком октобра у маниру који јој није био познат претходних шест година када је освајала титуле првака државе и важила за највећег фаворита за најважнији домаћи трофеј.
o
Фото: Šef stručnog štaba crveno-belih Marko Narančić i prvi trener Siniša Gavrančić/Dnevnik (Filip Bakić)

Без обзира на то, играчи који ће понети дрес новосадског великана, неће уступити пред противницима, шта више, настојаће да се изборе за врх и надмећу за сваки од три пехара, али и да направе добар резултат у Европи пошто као вицешампиони Србије играју ЦЕВ куп.

Велике промене после прошле сезоне, у којој Вошине витрине нису обогаћене, десиле су се на клупи црвено-белих и у играчком кадру. Тренерску палицу је од Слободана Бошкана преузео Марко Наранчић, некадашњи првотимац Војводине, који је претходне четири године водио јуниорски тим. Екипа је подмлађена и одбојкашима који су остали у редовима Новосађана прикључили су се играчи управо из јуниорске категорије.

Припреме за нову сезону почеле су прозивком 31. јула, обављени су лекарски прегледи и тестирања у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта, а тренинзи се одвијају на више локација. Три пута седмично пре подне се ради на Ђачком игралишту, осталим данима се комбинују тренинзи у Леденој дворани Спенса и теретани, док је поподне резервисано за рад са лоптом у сали.

– Играчи су дошли спремни после одмора. Вредни су и одлично раде, а уз то их краси и јако добра атмосфера – рекао је шеф стручног штаба Марко Наранчић.

Постепено, рад се појачава како одмичу припреме.

– Прве две седмице већи акценат је био на физичкој припреми, мањи на одбојци, док ће у наредном периоду то бити обрнуто. Задовољан сам како сви раде и желим да тако наставе – додао је Наранчић.

Шеф стручног штаба Новосађана добро познаје све играче, с обзиром на то да је са јуниорима и радио претходних сезона, а тим је добро уклопљен. Млађи ће тражити шансу да се докажу и изборе место у првом тиму, док ће нешто старији, предводити екипу.

– Сви пођеднако добро раде, чак и Жарко Кисић који има 37 година прати тај ритам – истакао је Наранчић.

Ускоро ће Војводина почети и да игра пријатељске утакмице у Новом Саду, а противници тек треба да се утврде.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести