У реваншу квалификација за ЛШ Воша сутра дочекује Аркаду: Енергија с трибина неопходна за подвиг

Прво полувреме другог кола квалификација за Лигу шампиона није прошло најбоље по одбојкаше Војводине НС семе (0:3 у Галацију), али ништа није изгубљено нити решено.
Milos Nikic u napadu na blok Rumuna
Фото: Милош Никић, фото: ЦЕВ

Сутра, у малој сали Спенса, предстоји друго полувреме које ће дати одговор ко ће из овог најјачег пара ове рунде у треће коло. У пром мечу, шампион Румуније, Аркада, није показао ништа спектакуларно, али су Новосађани били испод нивоа, зато је оптимизам у троструком узастопном прваку Србије присутан, јер верују да могу много боље.

Поуке су извучене, а домаћи неосвојиви терен може да буде велика предност, а један од приоритета је да се обезбеди подршку с тирибина. Рачуница је једноставна, потребна је победа вредна три бода (3:0 или 3:1), а онда ће путника у трећу рунду одлучивати златни сет. Када је Воша освојила европски Челенy куп управо је такву ситуацију имала с Галатасарајем, па је све могуће и када је дуел с Румунима у питању.

Одбојкашке поклонике очекује посластица, свима је код нас у интересу да наш једини представник у евро куповима направи још два корака до групне фазе престижног такмичења. Екипа и стручни штаб добили су максималну подршку Управног одбора и председника Дргољуба Збиљића, који је и даље великиоптимиста.

- Одржали смо седницу УО, детаљно смо све изанализирали и јако је важно то да и даље сви верујемо у успех, пласман у групну фазу Лиге шампиона. Не потцењујемо противника, то је добар тим, али очекујемо победу. Позивам гледаоце да напуне малу салу Спенса и да екипи дају додатну енергију. Треба нам јако подршка са трибина. Очекујем и наше ветеране, који су и до сада знали да нас подрже, затим наше млађе играче, полазнике академије, све људе добре воље. Желим да покажемо да нам је место у елитном европском такмичењу – истакао је председник клуба Драгољуб Збиљић и наставио: - Свестан сам добро ко су играчи који чине наш тим, поносан сам на њих, знам како раде, какав имају карактер и колико желе успех. Екипу не чини скуп појединаца, морамо бити тим, а овај састав, који предводи Милош Никић, верујем да то јесте. Вредни су момци, имају јак карактер и само нам треба енергија с трибина. Није лако играчима, имају велики притисак, али су они спремни су за то. Чврсто верујем да ћемо се пласирати у Лигу шампиона.


Акција за помоћ Кости Петковићу

Улаз је бесплатан за утакмицу Војводина НС семе - Аркада, али ће  посетиоци имати прилике да уместо за карту донирају новац у хуманитарне сврхе.

На улазу код трибина, као и на партеру биће постављење кутије за помоћ шестогодишњем Кости Петковићу из Ветерника, који болује од леукемије, а новац му је потребан за лечење у Италији. Сви детаљнији подаци о Кости, болести, лечењу и акцијама могу се наћи на фејсбук страници “Са Костом до победе”. Они који желе, помоћ могу уплати и на следеће рачуне: Цредит агрицоле Србија АД, Нови Сад, динарски рачун: 330-1500106066430-53 рсд, девизни рачун: 330-1530202638670-67 еур, свифт МЕБАРС22, ибан РС35330153020263867067 (Коста Петковић, Улица Марте Јорговић 22, Ветерник).


Оптимиста је и спортски директор Слободан Бошкан.

- Нисмо одиграли како можемо у првом мечу, вероватно и зато што нисмо били у могућности да играмо са сличним противником. Имају квалитет, али имамо га и ми и сигуран сам да ћемо пред нашом публиком да покажемо колико заиста можемо. Треба да наметнемо наш ритам, да одиграмо чврсто, одбојкашки квалитетно. Биће тешко, али уз навијаче верујем да можемо до победе, а онда преко златног сета и до следећег круга – поручио је Бошкан.

Шеф стручног штаба Синиша Гавранчић свестан је да је пред екипом заиста важан дуел.

- Ово је један од великих мечева. После негативног резултата у Румунији, сви са огромном жељом очекујемо да покажемо да можемо много боље, да у очеивано сјајној атмосфери играмо борбено и мотивисано. Наравно, једнако је важно да будемо мирни и концентрисани – казао је Гавранчић.

Искусни Милош Никић осврнуо се на прву утакмицу, рекавши да се његов тим није прославио, али да је извукао поуке.

- Спремни смо за реванш и верујем да ће пред нашом публиком бити све другачије у односу на прву утакмицу и да ћемо пружити много бољу игру. Можемо до златног сета, а онда и да се боримо за трећи круг. Позивам публику да дође да нам помогне и да заједно идемо даље – поручио је Никић. 

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести