У СУСРЕТ ФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ У ОДБОЈЦИ: Воша без притиска, Јединство за други трофеј

Борбе за други трофеј у сезони одиграће се у недељу у Обреновцу када ће се у финалу Купа Србије у мушкој конкуренцији састати новосадска Војводина и Млади радник из Пожаревца (16.30), док ће код дама снаге одмерити Јединство из Старе Пазове и домаћи ТЕНТ (19).
1
Фото: Финалисти Купа Србије најавили одбојкашки спектакл, фото: ОСС

На заједничкој конференцији за медије у Београду, овај догађај најавили су тренери клубова и капитени. Војводина је рекордер по броју пехара националног купа, има их 15 и млади састав Марка Наранчића јуришаће на други трофеј ове сезоне, после освајања Суперкупа. С друге стране Пожаревљани ће пробати да се у петом финалу коначно домогну трофеја,

– Пласман у финале купа је за нас сјајан резултат. Осећам велику захвалност што ћемо бити у Обреновцу. Од играча очекујем да играју без притиска. Млади радник у овом тренутку има сјајну екипу, игра добро, тако да нас очекује тешка утакмица у којој су шансе пола–пола – истакао је Наранчић.

Обреновчанке ће, такође, покушати да дођу до првог пехара. Имаће помоћ публике, а све карте су распродате. Јединство ће пробати да освоји куп први пут после 2017. године када је узело једини пехар. ТЕНТ је до сада играо само једном у финалу, 2015. и остао је празних руку.  Јединство је прошле сезоне имало прилику да дође до дупле круне, али је у финалу купа у тај–брејку изгубило од Уба.

– За мене је та утакмица спектакл и то ће бити празник одбојке у Србији. Биће ми драго да и ове године са тимом уживам у финалу – поручио је шеф стручног штаба Старопазовчанки Јово Цаковић.

 К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести