У сусрет одбојкашком финалу Купа Србије у недељу

Нису се одбојкаши Војводине радовали трофеју Купа Србије две сезоне и у недељу ће (16.30) у Убу, у репризи прошлогодишњег полуфинала са Партизаном покушати да дођу до 16. пехара, а већ су рекордери по броју успеха у овом такмичењу.
ОСС/ Финалисти Купа Србије на заједничкој конференцији у Београду
Фото: ОСС/ Финалисти Купа Србије на заједничкој конференцији у Београду

Браниоци трофеја, црно-бели имају осам пехара.

– Шест, седам месеци се спремамо за ову утакмицу. И те како смо мотивисани, поготово када се сетимо Суперкупа на почетку ове сезоне који смо изгубили од Партизана. Тада очигледно нисмо били спремни да издржимо притисак, који наравно сви у Војводини имају, зато што је ово такав клуб. Знамо шта са собом носи овај дрес, не сме да се изгуби ниједна утакмица у лиги, јер се то од нас очекује – истакао је дизач Војводине Максим Буцуљевић на заједничкој конференцији свих финалиста купа у београдском Хотелу „М”.

У пет међусобних сусрета у финалима овог такмичења Новосађани су извојевали све победе, док су Београђани били бољи на финалном турниру 1990. када се играло по једнокружном бод систему. 


Увертира Пазовчанки

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове направиле су лепу увертиру за финале Купа Србије пошто су у првој утакмици полуфинала Купа изазивача на домаћем терену победиле румунски Лугож 3:2 (25:21, 21:25, 17:25, 25:16 и 15:8). Реванш је на програму 1. марта (17.30)у Румунији. 

– Ова победа може да значи пуно, али и не мора. Реванш је већ за седам дана. Наравно, лепо је што смо са оваквом енергијом и победом изашли из сале и нисмо разочарали публику. По ко зна који пут смо се тргли у четвртом сету и остатак дуела смо одиграли у трансу ношени подршком наших навијача – рекао је шеф стручног штаба Јединства Јово Цаковић.


– Искрено, не бих волео да буде неизвесна утакмица. Желим да победимо и даћемо све од себе да тако и буде. Верујем да већина људи од нас очекује тријумф и изаћи ћемо на терен да докажемо да смо квалитетнији тим – поручио је Буцуљевић. 

У женском финалу у недељу (19 часова) састаће се Јединство из Старе Пазове и Уб. Пазовчанке су једини трофеј освојиле 2017. године, а финале су играле још два пута (2016, 2020). Убљанке, такође, имају само један пехар, освојен 2020. када је савладано управо Јединство, а без трофеја су остале годину дана касније.

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести