ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ Одбојкаши Спартака савладали Војводину

У војвођанском дербију, одбојкаши Спартака су на домећм терену савладали Војводину после преокрета и нанели јој први пораз у сезони - 3:1 (17:25, 25:23, 25:18, 25:20).
odbojkaski klub spartak
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Уз мале кадровске проблеме, актуелни троструки узастопни шампион је освојио први сет, али потом је дошао у ритам слабе игре и није могао да парира разиграном домаћину који веома добро зна да игра у „Дудовој шуми“.

Одмах су Новосађани преузели контролу над резултатом, асовима Ковачевића и Благојевића, а домаћи су покушавали да ухвате прикључак.

Имао је шампион константну предност од два до три поена, само добрим сервисом би Спартак успевао да се примакне. Средином сета, Воша је направила две велике серије после добрих сервиса Машуловића и Тодоровића, а Симић и Благојевић су користили контре па је први сет завршен веома брзо сигурном игром црвено-белих.

Поново је Војводина боље почела сет, после неколико контри повела 8:5, али је онда наишао период слабе игре, пре свега због проблема на пријему сервиса, а Спартак је преко Веселиновића и Јунгића преокренуо ситуацију на терену и повео 12:9. Играли су Суботичани вема добро, одбијали све нападе шампиона и у саму завршницу ушли са великом предношћу (23:19). Ушао је Рудић на сервис, а блокови Машуловића и Тодоровића донели су изједначење (23:23). Ипак, блок Тумбаса је донео сет домаћину и изједначење.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Играло се дуго поен за поен у трећем сету, нападачи су били на високом нивоу и тај ритам се одржао до средине сета. С једне стране Јунгић, Веселиновић и Радосављевић, а с друге Благојевић, Симић и Перић су водили велику борбу, Спартак је искористио две везане контре и повео 16:13, а затим се домаћин разблокирао, Недељковића је водио „голубове“ дошли до шест поена вишка 22:16. Ту је сет одлучен, а закључио га је Јунгић са два везана поена.

Повео је Спартак 4:1 у четвртом сету, а после Гавранчићевог тајм-аута се Воша пробудила и изједначила добрим сервисима Благојевића (5:5). Наставили су се проблеми на пријему за Новосађане, мета домаћих био је Перић, па је Спартак искористио све шансе и поново диктирао темпо. Јунгић и Веселиновић су играли веома добро, гостима се поткрала и по која грешка, што је било довољно за великих 16:12 за Спатак. Слабо су играли црвено-бели, грешили, а предност Суботичана констатно је расла и веома брзо је утакмица завршена сигурном победом Спартака.

М. Р.

 

Спартак – Војводина НС семе 3:1 (17:25, 25:23, 25:18, 25:20)

СУБОТИЦА: Хала „Дудова шума“, гледалаца: 550, судије: П. Баланџић, Ј. Јовановић (Београд).

СПАРТАК: Миловић (л), Арсеноски 3, Јунгић 14, Веселиновић 21, Пеић (л), Сеизовић, Симић, Несторовић, Тонић, Дулић, Радосављевић 15, Тумбас 7, Недељковић 12.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 13, Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић 6, Негић (л), Машуловић 6, Буша, Благојевић 17, Радовић 1, Тодоровић 1, Рудић, Перић 12.

 

 

Суперлига (м)

Спартак – Војводина 3:1

Јединство (СП) – М. радник 3:2

 

СУБОТА

Ниш – Рибница (16)

Ц. звезда – Н. Пазар (17)

Раднички – Партизан (19)

 

Суперлига (ж)

Партизан – Јединство (СП) 2:3

ТЕНТ – Београд 3:0

Клек – Визура (синоћ)

СУБОТА

Железничар – Спартак (С) (19)

Ц. звезда – Уб (19)

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести