Војвођански одбојкашки дерби припао Суботичанима: Шампион без решења

Претрпели су одбојкаши Војводине НС семе други пораз у домаћем првенству, после 13 везаних победа, а њихову серију прекинуо је Спартак.
Miran Kujundzic
Фото: Миран Кујунџић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Суботичани су дошли у Нови Сад да се боре и да покажу да убедивих 0:3 из првог дела шампионата није право мерило вредности и квалитета, а успели су да искористе све слабости црвено-белих.

Водио је “голубове” до вредне победе дугогодишњи играч Војводине Александар Веселиновић са 30 поена, али сјајну партију приказао је дизач Арсеноски, уз коректора Јунгића. Ипак, треба узети у обзир то да је актуелни шампион био ослабљен, нису играли Кубанац Фундора због поштеде и Украјинац Вијецки због обавеза с репрезентацијом, али то тешко може да буде оправдање.

Нешто није функционисало у игри црвено-белих, само је Миран Кујунџић био расположен, уз средњег блокера Стевана Симића, али је учинак осталих изостао. Било је добрих момената у игри Новосађана упркос поразу, пре свега игра у пољу, али требаће још сигурно пуно рада да се све доведе на шампионски ниво пред мини-лигу и касније плеј-оф.

„Спартак је заслужено победио. Оно што се десило после првог сета су и неизвесност и драма. Код нас су позитивне ствари биле борбеност и жеља за победом, али квалитет није био на задовољавајућем нивоу и на томе морамо да радимо. Знамо шта треба да исправљамо, изабрали смо пут, томе се окрећемо и верујем да ће то бити све боље“, рекао је Синиша Гавранчић, шеф стручног штаба Војводине НС семе.

Воша ће у среду дочекати Нови Пазар у заосталој утакмици из првог дела лиге, а 19. јануара ће у Новом Саду гостовати Јединство из Старе Пазове, у још једном војвођанском дербију. Шампиону су потребне две победе како би и математички осигурао прво место пред почетак мини-лиге најбољих шест екипа.      

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести