Војвођански одбојкашки дерби: Спартак – Војводина нс семе

Одавно су одбојкаши Војводине НС семе обезбедили прво место на табели и осигурали предност домаћег терена у полуфиналу и потенцијалном финалу плеј-офа, али су нанизали два пораза први пут ове сезоне и на данашњем гостовању у Суботици не траже само тријумф већ и бољу игру.
Stevan Simic
Фото: Стеван Симић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

У првом делу сезоне, црвено-бели су на северу Бачке забележили максималну победу, за свега нешто више од сат време, и то уз врхунску игру, тако да је познато да им тај терен лежи и да могу да граде додатни оптимизам.

С друге стране, “голубови” су најпријатније изненађење шампионата, обезбедили су место у полуфиналу плеј-офа (највероватније трећу позицију), али сигурно неће респектовати данашњег ривала ког су победили у Новом Саду.

„Спартак се одлично показао ове сезоне, лепо игра и заслужено је у врху табеле. Млада је то екипа, али је већ неко време на окупу и не треба је потценити. Оно што је за нас најважније је желимо да се вратимо у победнички низ, али за то нам треба боља игра. Морамо да подигнемо наш ниво, а не да чекамо плеј-оф да бисмо показали све што знамо. Оно што ми улива додатну сигурност је чињеница да смо коначно комплетни, после скоро месец дана, те шамо треба да добру атмосферу с тренинга пренесемо на терен“, рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Синиша Гавранчић.


Тренер Спартака Игор Жакић: Напашћемо шампиона

Суботичани су близу коте три пред плеј-оф и највероватније је ће је освојити, али данас, предвођени младим тренером Игором Жакићем, не желе да устукну пред актуелним шампионом.

„Очекујем тврду утакмицу, Војводина је сигурно гладна победе после два везана пораза, али на нам је да јој не пружимо то задовољство. Мислим да смо на нашем терену тврд орах, а блок и одбрана, али пре свега сервис могу да буду наше оружје за шампиона. Сви су здрави у екипи и у пуној снази очекујемо данашњи дерби“, рекао је Жакић.


Средњи блокер црвено-белих Стеван Симић очекује победу и излазак из лоше ситуације.

„Просто не знам како да окарактеришем наш последњи пораз од Младог радника, ништа нам није полазило за руком, али данас имамо шансу да се искупимо и да победом направимо добру увертиру за плеј-оф. За нас нема резултатског значаја, а и мали је код Спартака, тако да очекујем добар спаринг и то је шанса да видимо где се налазимо у овом тренутку што се форме тиче. Суботичани нису за потцењивање, највероватније ће бити трећи и озбиљно мислим да можемо с њима да се нађемо у финалу“, рекао је Симић. 

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести