Војводина НС семе и Раднички поново деле мегдан (18)

Утакмицу за инфаркт одиграли су пре само неколико дана одбојкаши Војводине НС семе и Радничког из Крагујевца у реваншу четвртфинала Купа Србије (3:2).
Sinisa Gavrancic
Фото: Синиша Гавранчић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су прошли у полуфинале за само један освојени поени више, пошто су Крагујевчани у првом сусрерту тријумфаовали такође са 3:2. Двомеч у Купу, па и неки ранији,показали су да се ради о ривалима приближног квалитета, па је претпоставка да ни овога пута одбојкашка посластица неће изостати.

Крагујевчани су трећи на табели, са победом мање од актуелног шампиона, тако да и то доприноси неизвесности данашњег дуела. Црвено-бели, после првенствене паузе, улазе у ритам утакмица среда-субота и то на три фронта, па је зато утакмица са Шумадинцима једна од важнијих у овом  периоду, јер победа би Воши омогућила да се више посвети мечевима у Лиги шампиона.

- После велике неизвесности у Купу и проласка у полуфинале, очекује нас још један дуел са Крагујевчанима, који су по свему ривал за респект. Веома нам је важан пролаз у полуфинале Купа јер смо остали да се такмичимо  на три колосека. Амбиције су познате, зато треба бити максимално фокусиран у сваком следећем дуелу. Улазимо поново у ритам играња два меча недељно, па је  важно да поправимо неке ствари у нашој игри – рекао је шеф струке Синиша Гавранчић.

Тренер Воше веома цени екипу из Крагујевца.

- Веома је важно да поправимо сервис, на прошлом мечу с Радничким смо имали чак 26 сервис грешака у пет сетова, а ефикасност није била на очекиваном нвоу. Очекујем да Крагујевчане овога пута нападнемо јаче сервисом, да зауставимо Јекића, који је прва виолина екипе, и да обратимо максималну пажњу на све остале елементе. Добили су пуно доласком Лопара на средини, али сматрам да све зависи од нас, треба нам победа како бисмо са већим еланом кренули у све оно што нас очекује у предстојећем периоду – казао је Гавранчић.

Утакмица се игра у малој сали Спенса од 18 часова.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести