Војводина НС семе на корак од финала плеј-офа Суперлиге

Изгубили су одбојкаши Војводине НС семе од Партизана у једном првенственом дуелу током сезоне, као и у првој утакмици полуфинала Купа Србије, да би после тријумфа црвено-белих у реваншу, поен количник био на страни Београђана, који су потом и подигли трофеј.
Ф. Бакић/ Давид Мехић у нападу против Филипа Лекића
Фото: Ф. Бакић/ Давид Мехић у нападу против Филипа Лекића

Сада је, међутим, дошло време за наплату. На почетку борбе за најважнији пехар, Новосађани су се реванширали црно–белима. Први полуфинални сусрет плеј–офа Суперлиге у малој сали Спенса протекао је у знаку браниоца титуле, који је у потпуности доминирао и убедљивим резултатом у сваком сету, са максималних 3:0 дошао је на корак од финала.

– Пред нама се нашао опаснији и незгоднији противник од Младог радника, с којим смо се срели у четвртфиналу, али ми смо одиграли чврсто, а мислим да смо у неким елементима чак могли да будемо и бољи – прокоментарисао је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

Он је у надмудривању са стратегом игре Партизана, Бојаном Јанићем, изашао као победник и очекивано је да је задовољан начином на који је његов тим стигао до предности у серији која се игра на два добијена дуела.


Суботичани желе мајсторицу

Одбојкаши Спартака из Суботице изгубили су после велике борбе у првој утакмици полуфинала плеј–офа 3:2 од Црвене звезде у Београду. “Голубови” ће сутра од 20 часова у “Дудовој шуми” спремни дочекати ривала у реваншу и покушаће да изборе мајсторицу.

– Очекивали смо да ће Звезда одиграти јако код куће. Мислим да смо изгубили због наших грешака. Имамо снаге за реванш и једва га чекамо. Очекујем пуну халу и наравно победу – истакао је либеро Спартака Миљан Миловић.

Јанић: Моћна Воша

Шеф стручног штаба Партизана Бојан Јанић спортски је прихватио убедљив пораз и нахвалио је црвено–беле.

– Војводина је била можда и најбоља ове сезоне против нас. Видело се да су играчи свежи, добро тактички, физички и психички припремљени. Баш су били моћни. Нисам толико незадовољан, поготово првим сетом, али једноставно, Војводина је екипа којој ако даш прст, узеће ти целу руку. Нисмо имали снаге за озбиљнији отпор. Они су неутралисали наш сервис, а ми доста зависимо од њега. У реваншу очекујем да Војводина буде на овом нивоу, има идеју, одличну екипу, клупу, али очекујем и реакцију мог тима и да вратимо серију у Спенс – истакао је Јанић.


– На тренинзима, а потом и утакмицама најважније ми је да играчи што правилније изводе техничке и тактичке елементе. Задовољан сам нашим сервисом, одбраном и како смо се сналазили у тешким ситуацијама, а резултат је одраз те квалитетне игре. Циљ је да за реванш још подигнемо ниво – јасан је Бошкан.

Наравно да се очекује другачије издање црно–белих сутра у земунској хали Мастер, али тешко да овако расположену Војводину неко може лако да заустави.

– Пред нама је тежа и изазовнија утакмица. Партизан ће дати све што има и може да би остао у серији – рекао је Бошкан.

Реванш је сутра од 17 часова у хали Мастер, а евентуална мајсторица у уторак у Новом Саду.     

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести