Војводина НС семе почиње надметање у плеј-офу (петак, 18)

Колико је ове сезоне домаће првенство неизвесно, исто толико ће бити и тешко одбранити титулу, али одбојкаши Војводине НС семе спремни су за овај изазов.
Ф. Бакић/ Новосађани почињу јуриш на шесту узастопну титулу
Фото: Ф. Бакић/ Новосађани почињу јуриш на шесту узастопну титулу

Актуелни шампион плеј-оф Суперлиге почиње са друге позиције на табели, док Црвена звезда као лидер улази у завршну борбу за пехар. Новосадски црвено-бели желе шесту узастопну титулу, деветнаесту укупно, али од ње их дели још много степеника, а први је сусрет четвртфинала против Младог радника.

Ова фаза игра се на две добијене утакмице, а прва је у малој сали Спенса сутра од 18 часова (пренос на РТВ1). Пожаревљани су претходног викенда изгубили финале Купа Србије од Партизана и сада им преостаје да се боре за други пехар, а како да дођу до тријумф у Српској Атини није им непознато.

– Амбиције Младог радника су исте као и прошли пут када је гостовао у Новом Саду, јер му је тада пошло за руком да победи. Очекујем да ћемо ми одиграти квалитетнију и бољу утакмицу, јер је ово ипак плеј-оф и сви смо свесни тога колико је важно на првом кораку одиграти добро. Обично четвртфинала буду неугодна, поготово за тимове који су фаворити. Зато ћемо ми бити потпуно спремни за Пожаревљане – истакао је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.


Зечевић у ауту

Имаће Војводина и једну промену у саставу на почетку плеј-офа. Други коректор екипе, Милан Зечевић, неће моћи да помогне црвено-белима.

– Он се повредио на тренингу прошле седмице, напукла му је метатарзална кост у стопалу и за њега је, нажалост, сезона завршена. Бранко Копитић је пребачен из јуниорске екипе у наш састав – рекао је тренер Воше.


За разлику од Младог радника који је имао битан сусрет прошлог викенда, Новосађани су били без обавеза од завршетка лигашког дела првенства, скоро две седмице, током које су вредно тренирали.

– Одиграли смо и пријатељску утакмицу са Младости из Загреба. Очекивао сам да ћемо имати јачи отпор с њихове стране, али задовољан сам како смо се ми показали у том сусрету – рекао је Бошкан.

Друга четвртфинална утакмица игра се у Пожаревцу у понедељак од 18 часова, а ако буде потребе за трећом, термин ће бити накнадно одређен.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести