Војводина представила тим за предстојећу сезону

Шестоструки узастопни првак Србије, Одбојкашки клуб Војводина из Новог Сада, у културној станици Еђшег представио је тим за нову сезону.
Ф. Бакић/ Првотимци Војводине, стручни штаб и управа клуба на промоцији у Еђшегу
Фото: Ф. Бакић/ Првотимци Војводине, стручни штаб и управа клуба на промоцији у Еђшегу

Уз првотимце црвено–белих, традиционалној свечаности присуствовале су и млађе категорије, као и многи пријатељи и сарадници клуба.

– Војводина је у претходном периоду успела да развије систем који не почива само на првом тиму. Наш капитал за будућност су ова деца коју су с нама и заиста се надамо да ће она у наредном периоду добити шансу да заиграју за најбољи тим – истакао је на почетку обраћања, нови председник клуба Владимир Вукојевић.

Према његовим речима, од када је у управи, од 2013. године, већина тада зацртаних, великих циљева је и остварена, чак и неки који су се чинили недостижним.


Искорак у Лиги шампиона

Као један од циљева у новој сезони председник клуба Владимир Вукојевић истакао је добра издања на европској сцени.

– Мислим да смо зрели за искорак у Лиги шампиона. То је нешто што се намеће после резултата остварених током претходних шест година, када смо били прваци државе и учесници групне фазе најјачег европског клупског такмичења. Мислим да смо стекли довољно искуства да сада можемо да прескочимо групну фазу – нагласио је Вукојевић.


– Сада имамо, такође, врло амбициозне циљеве и мислим да ћемо успети да их досегнемо. Војводина никада нема просечне амбиције, него су оне увек највише. Тога сви морају да буду свесни, нарочито млади играчи. Када је реч о млађим категоријама, намера нам је да сваке године добијемо два-три играча који ће бити спремни да уђу у први тим. Желимо да имамо децу која су васпитана да воле Војводину и буду део ње. Наш залог за будућност су млађе категорије и трудићемо се да што више играча промовишемо у првотимце – поручио је Вукојевић.

Новосађани бране титулу првака државе и иду на седми наслов у низу. Као и увек, тежиће се освајању сва три домаћа трофеја, али и добром издању у Европи, пошто су црвено–бели у групној фази Лиге шампиона.

– Нова сезона ће сигурно бити узбудљива као и претходне. Циљеви и амбиције су највиши. Још од када сам ја био играч овог клуба, то се поставља као стандард. Од Војводине се очекују трофеји и то је оно што није лако постићи. У претходном периоду нам је то, међутим, полазило за руком и трудићемо се да тако и наставимо – најавио је шампионске циљеве шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.        

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести