Војводина путује у Берлин на дуел Лиге шампиона

Освајањем титуле првака државе, пете у низу, одбојкаши Војводине НС семе директно су обезбедили групну фазу Лиге шампиона у којој ће деби ове сезоне имати у среду од 19.30 часова на гостовању Берлину.
Ф. Бакић/ Андреј Рудић, средњи блокер Новосађана
Фото: Ф. Бакић/ Андреј Рудић, средњи блокер Новосађана

Српски шампион данас је кренуо пут Немачке, али не у баш добром расположењу. Осим тога што је брзо уписала два тешка пораза, од Партизана у Купу Србије и неочекивани од Рибнице у првенству на домаћем терену, Воша има и кадровских проблема пред прву утакмицу у Д групи најјачег европског такмичења.

– Берлин је добра екипа, тренутно је прва у немачком првенству. Добили смо информацију да им је средњак Бреме повређен, који је за њих веома важан и неће играти против нас. И поред тога, сигурно да ће нам се супротставити добром поставом – нагласио је тренер Војводине НС семе Слободан Бошкан.

Јасно је да је пред Новосађанима велики изазов, поготово што ће играти без првог коректора  Радослава Парапунова, али и примача Рафаела Мигела, с којим је споразумно раскинут уговор, а појачање Камил Баранек придружиће се екипи тек у децембру. Берлин, који је састављен углавном од страних играча, пружа одличне партије у домаћем првенству и у 10 кола изгубио је само два сета.

– Парапунов не путује с нама, јер су доктори проценили да је боље да остане на терапијама како би се што брже опоравио. На нама је да пружимо максимум и да одиграмо храбро, али и растерећено, јер немамо императив да смо фаворити, као што је случај са нашом Суперлигом. У таквој ситуацији требало би сервисом да их нападнемо, јер је то оно што би могло да нам олакша посао. Ако будемо слабо сервирали онда ће то бити тешка утакмица за нас – поручио је Слободан Бошкан.

У групи Д су још и Зенит из Санкт Петербурга и португалска Бенфика, који се састају истог дана од 17.30 часова.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести